logo

Можем ли да се заразим с коронавирус в морето?

Можем ли да се заразим с коронавирус в морето?

Според учените това е невъзможно

Не трябва да се страхувате, че можете да се заразите с COVID-19 по време на къпане, тъй като коронавирусът умира във вода, съобщава пресслужбата на Роспотребнадзор, цитирана от руски медии.

Според агенцията откритите водоеми не може да се считат за източник на инфекция с коронавирус, тъй като водата е изложена на голямо количество слънчева светлина дълго време, а тя е пагубна за вируса.

Защо този народ никога не лъже

Няма доказателства, че COVID-19, който се предава от човек на човек чрез въздушни капчици, може да се разпространява чрез вода, казва се в съобщението.
В същото време учените напомнят, че във водата могат да се заразим с други инфекции, патогени на церкариоза, ламблиоза, лептоспироза и ротавирус, както и хепатит, дизентерия, холера, салмонела и дори коремен тиф.

4 мита за Емирствата, които пътуването ми дотам разсея

Поради тази причина е необходимо да изберете място за плуване внимателно и да не ходите на плажа със симптоми на ТОРС, наличието на ожулвания и рани по кожата. Също така се препоръчва да не се поглъща вода от водоема, а след къпане вземете душ със сапун и кърпа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай