logo

Може би все пак ще можем да ходим на море в Гърция това лято?

Може би все пак ще можем да ходим на море в Гърция това лято?

Атина планира да премахне ограниченията, ето кога ще се открие туристическият сезон

Гърция планира да премахне ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса върху сектора на търговията на дребно и да отвори училища преди края на март, започвайки с откриването на туристическия сектор през май.

"Решението зависи от епидемиологичните данни", заяви говорителят на гръцкото правителство Аристотел Пелони на пресконференция днес.

Според него с напредването на ваксинацията на населението правителството планира да позволи да се сервират ястия в ресторантите на открито през април и да рестартира туризма, който струва една пета от гръцкото икономическо производство и в него работи всеки пети човек.

Хитрите номерца на сервитьорите в ресторантите, които дори не забелязвате

Откриването на туристическия сезон изглежда е от решаващо значение за южните ни съседи, които бавно излизат от дългогодишната криза на десетилетието, но са преживели сериозен икономически спад с въвеждането на ограничения поради пандемията на коронавируса.

12 малко известни плажа в Европа, където можете да си направите страхотно море

Гърция, която има 6 758 смъртни случая от коронавирус, наскоро удължи "локаута" в по-голямата част на Атина до 16 март поради възраждането на броя на заразените.

„Предстоят ни все още трудни дни. Но ние бягаме последния километър в този маратон", каза Пелони.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай