logo

Кое е най-топлото море на планетата

Кое е най-топлото море на планетата

В наши дни по света има около 100 морета, а много туристи се чудят защо всички не могат да бъдат използвани за релакс и отдих

На нашата планета има много морета, но не всички са подходящи за плаж и лятна почивка. В наши дни по света има около 100 морета, а много туристи се чудят защо всички не могат да бъдат използвани за релакс и отдих.

Първата и основна причина, за която не всички се замислят, е температурата. Това, обаче, е факторът, който превръща някои дестинации в най-често избираните от туристите. Най-много се посещават моретата, които са топли през цялата година.

Розовият плаж на Комодо – несравнима романтика в дома на един страшен звяр ВИДЕО

Едно от най-обичаните от пътешествениците морета е Червено море, което мие бреговете на 8 държави – Египет, Израел, Йордания, Джибути, Йемен, Саудитска Арабия, Судан и Еритрея. То е известно със своите коралови рифове и изключително разнообразен подводен свят, който е предпочитан от водолазите.

През лятото температурата на Червено море стига до 30 градуса по Целзий, а през зимата пада само до 20.

Не по-малко топло е Арабско море, миещо източния бряг на полуостров Индостан, а на запад – Арабския полуостров. Температурата на водата през лятото стига до 30 градуса, а през зимата не пада под 25.

Арабско море се дели между Джибути, Йемен, Сомалия, Оман, Пакистан, Иран, Индия и Малдивите.

Но най-топлото море се оказва Персийския залив. Въпреки че е залив, той спокойно може да се разглежда като море, при това най-топлото в света.

Температурата на водата му през лятото стига до 32 градуса. През зимата тя не надвишава 18 градуса.

Един от най-красивите плажове в Мароко, за който туристите не знаят

Не по-малко горещис трани обграждат Персийския залив – Ирак, Иран, Бахрейн, Кувейт, Катар, ОАЕ, Оман и Саудитска Арабия.

И трите горепосочени морета ги свързва фактът, че са разположени възможно най-близо до екватора и са част от Индийския океан.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 19.03.2020 11:49

http://coronavirus.eti.pw