logo

Кое е най-подходящото време да покорите Малдивите

Кое е най-подходящото време да покорите Малдивите

Можете да отседнете в хотели на частни острови, бунгала, които сякаш се носят по водата, подводни ресторанти и безкрайни басейни

Мечтаните Малдиви – поредица от малки коралови острови в Индийския океан, известни с комбинацията си от истински лукс и достъпност. Добавете към това и топлия климат и температури, които рядко падат под 26 градуса по Целзий. Влажността е висока (80%), но това се смекчава от океанския бриз, особено вечерта.

На Малдивите можете да очаквате да откриете девствени плажове и тюркоазени заливи с вода, която блести на яркото слънце. Можете да отседнете в хотели на частни острови, бунгала, които сякаш се носят по водата, подводни ресторанти и безкрайни басейни.

Друг безспорен плюс е, че температурата на водата е между 26 и 29 градуса целогодишно.

На Малдивите има и местни жители. Как живеят те?

Но кога е най-добре да посетите тази райска дестинация?

На Малдивите има дълъг период със страхотно време от ноември до април. Климатът е страшно топъл и тропически с температури между 29 и 31 градуса почти през цялата година. Те рядко падат под 24 градуса, пише “The Travel Magazine”.

От януари до април – силен сезон

За а избегнете кратките и внезапни валежи, най-добре е да отидете там между януари и април, тъй като те са обнюикновено най-сухите месеци. В комбинация с ниската влажност времето е истинска наслада. Идеално е за почивка на плажа, а тъй като видимостта е голяма, има чудесни условия за гмуркане.

Имайте предвид, обаче, че това е най-натовареният сезон и тогава туристите са навсякъде.

От май до септември – топло, но с малко дъжд

През четирите месеца от май до септември също е топло, но може да има бури между дългите горещи периоди. Пикът им е около юни. Проливните дъждове обикновено са кратки и не след дълго слънцето се показва през облаците и изсушава всичко.

Ако обичате да се гмуркате, имайте предвид, че по това време се формира планктонът и видимостта е намалена. Ако, обаче, вероятността за валежи не ви притеснява, цените са доста по-ниски.

От октомври до ноември – най-доброто време за наблюдение на акули

Тези месеци предлагат топли температури и дълги слънчеви периоди, но с увеличен шанс за дъжд и бури. За сметка на това точно през октомври и ноември е най-вероятно да видите китови акули и скатове, които идват да се хранят с планктоон. Тогава можете да намерите и най-добрите оферти за пътуване.

Декември – време за промоции

Времето е подобно на това през предходните два месеца и офертите са добри точно преди Коледа – друг силен сезон.

Кое е най-топлото море на планетата

Полезно: Северните островчета имат най-силни валежи от май до ноември. Южните островчета – от ноември до март. Няма много за правене, когато вали, освен да четете или да пиете или евентуално да се гмуркате. Но може би и това ще ви устройва.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай