logo

Какви грешки най-често правят туристите в хотела

Какви грешки най-често правят туристите в хотела

Обикновено решават, че щом са Аll inclusive, значи всичко им е позволено

Въпреки че почивката предполага пълно отпускане, това не означава, че трябва да пренебрегвате правилата. Туристите често ги нарушават: някой - от незнание, някой - от невнимание. Ще ви разкажем за най-често правените грешки.

1. Посещение на ресторанта в плажно облекло. Банските костюми са подходящи за плажа или край басейна. Появата в такива дрехи на обществени места е върхът на неприличието.

2. Плуване в басейна след вечеря. В повечето хотели това е забранено. Съществува ограничение за защита на самите летовници.

Жените в Африка ядат камъни, някои се пристрастяват като към наркотици

3. Закъсняване за вечеря. Никой няма да изчака закъснял турист, дори ако почива на Аll inclusive. Ако очаквате, че ще закъснеете, попитайте предварително администратора за суха дажба.

4. Многократна употреба на една чиния. Харесало ви е ястието толкова много, че искате допълнително? Страхотно, обаче сложете втората порция в чиста чиния, а не на вече използваната.

5. Изнасяне на храна извън хотела. Храната се счита за същата собственост на хотела като мебели, халати и др. Ако ви хванат за това, те ще го считат за кражба с всички произтичащи от това последствия.

6. Безконтролно гледане на телевизия. Не всички знаят, че сред включените канали има много платени канали, така че необходимостта да се плаща за гледането им може да бъде неприятна изненада.

Градът зад стената, където 50 000 живеели на 126/213 кв. м

7. Пренебрегване към етикетите с цените в бара. Някои погрешно смятат, че „all inclusive“ важи за целия асортимент на бара, но това не е така. За определени напитки трябва да доплатите и сериозна сума.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай