logo

Феномен на природата: Омагьосано дърво, което живее срещу всички правила

Феномен на природата: Омагьосано дърво, което живее срещу всички правила

Всички се чудят как Дървото на живота е още живо

Въпреки че се нарича Дървото на живота, най-често срещаният въпрос, свързан с това дърво, е: как е все още живо?

Представете си, че сте на безкраен пясъчен плаж с изглед към Тихия океан. Вие сте сами и почти няма хора, може би просто някой разхожда кучето им или влюбена двойка, която отива на романтична разходка. Зад вас има само скали, покрити с гора и мистериозен пасаж, който е твърде тъмен, за да видите какво има в него.

Над прохода дърво свързва двете скали с корените си и в същото време образува покрив над прохода. Точно това можете да изпитате на брега на американския Северозапад, известен със своята атракция, която е по-красива от самия океан - Дървото на живота.

Народът, при който братята делят една съпруга и никой не ревнува

Ако пътят ви отведе „през езерото“, помнете тази дестинация на север, недалеч от границата с Канада. Дървото на живота се намира в щата Вашингтон, в т.нар Национален парк Олимпик.

Въпреки че се нарича Дървото на живота, най-често срещаният въпрос, свързан с това дърво, е: как е все още живо? А именно дървото прилича на човек, който е бил отделен от земята от някой под краката му, като всеки крак е настрани, в „щпагат“. Така че това дърво виси във въздуха с помощта на корените си.

Хората от езерото - необичайният народ, който оцелява благодарение на акробатиката

Нарича се още дърво "Kalaloch" и е вид смърч.

Феновете му го посещават всяка година, за да проверят дали все още е тук и за тяхна изненада - то ги приветства отново на същото място всяка година. Единствената разлика е, че всяка година поради теглото си пада с няколко сантиметра. Една двойка посещава вярно дървото всяка година в продължение на 17 години подред.

А какво да кажем за пасажа, който споменахме в началото? Вътре има малка пещера в скалата, от която водата се влива в океана. Тихоокеанското крайбрежие е известно със своите красиви залези, което е просто още една причина за посещение.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

donDaniele

donDaniele 03.01.2021 21:24

И ТВА ДРЪРВО СИГУРНО Е НА 1000 ГОДИНИ