logo

Есенен плаж в Турция - има много плюсове в сравнение с лятото

Есенен плаж в Турция - има много плюсове в сравнение с лятото

Все още е топло, но всичко е в пъти по-евтино

За много туристи самото пътуване е свързано с лятото. Това не е изненадващо, тъй като повечето хора имат възможност да отидат на почивка през летните месеци. Тези, които напускат работното място през есента, понякога предпочитат да си почиват вкъщи, мислейки, че просто няма какво да правят в празните курорти - морето вече се е охладило, хотелиерите са си дали почивка и няма какво да правят, освен да отидат на плажа и да хвърлят камъчета във водата. Уверяваме ви, че подобни изводи са погрешни и туристите, които отиват в Турция, за да си почиват през есента, ще получат много незабравими впечатления.

Първият бонус, който получавате, е времето. Нетърпимата жега ще отшуми, а климатът ще стане по-мек. В същото време морето, затоплено през горещите летни месеци, ще остане също толкова топло. Има мит, че през есента в Турция вали без прекъсване, но самите пътешественици не са съгласни с това. Според тях например в Анталия от септември до октомври често преобладава слънчево време, а дъждът е изключително рядко явление и също не е дългосрочен.

Най-дългата туристическа пътека - 24 000 км! Ако ви стиска...

Специално споменаване заслужава цената. Поставете се на мястото на собственика на турски хотел: по-голямата част от туристите са напуснали, плажовете постепенно се опразват, но сезонът още не е приключил, което означава, че не може да пропусне шанса да печели. Какво правят хотелиерите в такава ситуация? Точно така - те намаляват цената на настаняването и правят на гостите най-изгодни оферти. Например почивката в турски хотел през есента на ол инклузив може да бъде значително по-евтина, отколкото през лятото.

Пътуващите казват, че прекарването на поне две седмици в турски курорт през есента е полезно не само икономически, но и морално. Липсата на опашки и тълпите туристи, първата прохлада, романтичните разходки по плажовете и спокойната почивка като цяло ви позволяват да съберете мислите си, да спечелите впечатления и след това да се върнете към работа с нови сили. Въпреки това, бъдете внимателни: когато пътувате на екскурзия през есента, има шанс да хванете завистливите погледи на колегите, които са изкарали  летните си ваканции и мечтаят за почивка.

Въпрос с повишена трудност. С колко държави граничи Русия?

Ето и един отзив на българин, който отдавна е предпочел есента в южната ни съседка:

От много години отивам в Турция само през есента, втората половина на септември - началото на октомври. Кемер, Сиде, Алания. През първото десетдневие на октомври през деня + 25-31, през нощта до +18, водата 25-23. По-топло, отколкото малко на север през юли. Няма проблеми с аклиматизацията. Няма ученици. Много плодове. В магазините цените на дрехите са силно намалени, по-добре е да се продават с минимална надценка, отколкото да чакат до следващия сезон.
От минусите - персоналът вече е уморен, с нетърпение очаква края на сезона. Те също могат да бъдат разбрани.
Най-готиното време за почивка в Турция е края на септември и началото на октомври. Най-важното е, че няма такава ужасна горещина. Въздухът е 30-32, водата 25-27, това е всичко. Подобен период относно температурата на въздуха и водата е краят на май - началото на юни. Юли и август са горещи, отнема няколко часа, за да се отпуснеш в стаята си, защото жегата е 40-45.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай