logo

Една непозната, но и много близка страна, предлага страхотни плажове

Една непозната, но и много близка страна, предлага страхотни плажове

Албания има хубави курорти на много приемливи цени

Курортите на албанското крайбрежие са известни с дивата природа, но и с озеленените плажове, а това, което прави Йонийското крайбрежие специално, е невероятният син цвят на морето.

Курортите в Йонийско и Адриатическо море в Албания са често срещан избор за туристите. И докато някои твърдят, че курортите в тази страна са по-красиви от гръцките, има и такива, които не са съгласни.

В Албания обаче има феноменални плажове, които си струва да посетите.

1. Плаж „Drymades Inn“

Недалеч от курорта Дерми, който е известен и с красивия си плаж, се намира това, което според мнозина е най-красивото в цялата страна. Плажът е заобиколен от скали и борова гора, а наблизо има множество очарователни спокойни места.

Туристи се качиха на лодка за развлечение, а сега са обвинени в убийство

2. Плаж Ливади

Просторният плаж недалеч от курорта Химара е често срещан избор за туристите, които искат да прекарат лятото си в тази част на Албания. Известен със своята тюркоазена прозрачна синя вода, плажът е добре организиран. Кетъринг съоръженията са разположени почти по цялата му дължина.

3. Mirror Beach  (Pasqyra)

Когато напуснете курорта Саранда до Ксамил, има красив плаж, известен като "Огледалото". Дори през сезона няма толкова много туристи, така че е много спокойно.

Туристка посети Тунис и Египет и избра по-добрата дестинация

4. Борш Бийч

Пясъчният плаж е дълъг около 7 км и се намира в близост до курорта Саранда и се счита за най-дългия в страната. Поради тази причина рядко може да се намери задръстване върху него, дори през сезона. Заобиколен е от маслинови горички и покрит с фин пясък.

5. Плаж "Lukovë"

Ако искате да се насладите на красотата на албанското крайбрежие и гледката към гръцкия остров Корфу, то този плаж е чудесен вариант за вас. Покрит е с фин пясък и се характеризира с феноменалния син цвят на водата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

На тези

На тези 23.06.2021 13:30

плажове няма ли спасители, които да тероризират почиващите?

tmdimitrov

tmdimitrov 25.06.2021 16:21

Благодаря. Едни от най-големите трафиканти на деца. Айде нема нужда!