logo

Двойка замина на мечтаната почивка в Гърция и кошмарът им започна в четвъртия ден, когато...

Двойка замина на мечтаната почивка в Гърция и кошмарът им започна в четвъртия ден, когато...

"Бях посрещнат от хлебарки и мравуняци и трябваше да спя с анцуг и кърпа около главата си, защото те пълзяха по леглото"

Британска двойка, която била принудена да се постави под карантина след положителна проба за коронавирус в Гърция, обвинява туристическата си компания за това, че ги е пратила в хотел за изолация, пълен с хлебарки, където двамата били отделени един от друг.

30-годишният Джейми Луис и 26-годишната Ейми Уайли от Кардиф похарчили 1825 паунда за ол инклузив почивка на Корфу в петзвезден хотел.

При пристигането на летището на 3 август те били тествани за Covid-19 и им казали, че след 24 часа ще со получат резултатите, съобщава „Сън“.

Хотелите в Гърция по-евтини от всякога - и пак празни!

След като се самоизолирали през първия ден и не получили никакво съобщение от гръцките власти, двамата продължили почивката си. Начетвъртия ден, обаче, когато трябвало да отидат на разходка с корабче, Ейми получила обаждане, че тестът ѝ е положителен.

„В петък, четири дни след като пристигнахме, тъкмо щяхме да се качваме на корабче този ден, но в 9.30 ч. на Ейми ѝ се обадиха по телефона от Атина и казаха, че пробата ѝ е положителна. Наредиха ни да се върнем в хотелската стая и че до няколко часа там ще има доктор“, обяснява Джейми.

След три часа и половина дошъл човек от персонала, посочил Ейми и ѝ казал да го последва. На Джейми му казали да остане в стаята, а час и половина по-късно дошли и за него.

Двамата били откарани на половин час разстояние в друг хотел. Британците твърдят, че той били пълен с хлебарки, гнезда на оси и мравки, а също нямало интернет и храната почти не ставала за ядене.

„Когато пристигнахме, те паркираха пред сградата и просто посочиха моята стая, където ключът беше на вратата. Нямаше обяснение. Дадоха ни отделни стаи един до друг. Бях посрещнат от хлебарки и мравуняци и трябваше да спя с анцуг и кърпа около главата си, защото те пълзяха по леглото.

На леглото имаше плик с писмо, в което се казваше, че цялата комуникация с рецепцията трябва да се случва по имейл. Но ни беше трудно да се свържем с рецепцията, тъй като нямаше уай-фай“, разказва още Джейми, който се занимава с продажба на коли втора ръка.

Той и приятелката му не можели да ходят в стаята на другия и им било много трудно да поддържат контакт заради проблема с интернета.

„Когато бяхме в хотела за карантина, имахме малък балкон, където можехме само да се виждаме, но не можехме да си говорим, а имаше гнезда на оси и от двете страни, така че не можехме да стоим дълго навън.

„Обикновено бихме си чатили, но нямаше сигнал. За Ейми беше наистина трудно. В стаята имаше телевизор, но нямаше канали на английски и не ставаше за гледане. Климатикът не работеше, а беше 30 градуса“, посочва британецът.

Проблеми имало и с храната, която им сервирали на вратата три пъти на ден: „Нямаше избор, беше основно паста, хляп и ориз, с които просто да се заситим. Пилешкото беше черно, а говеждото беше пълно с мазнина. Бях твърде изплашен да го ям, тъй като мислех, че ще се разболея. Не го ядох първите три дни и се почувствах зле. Попитах дали не може да поръчам нещо и те ме накараха да платя 8 евро за пица, но я оставиха отвън на стената и, когато отидох да си я взема, беше покрита с оси“.

Гърция стъжнява живота на туристите с още една крута мярка

След 7 дни Джейми, който дал отрицателна проба, можел да си тръгне, но Ейми трябвало да остане в изолация още 7 дни. „Стана по-тежко, когато си тръгнах, тъй като почти не можех да говоря с Ейми. Трябваше да платя за друг хотел на 30 минути разстояние, а те така и не казаха защо трябва да сме в отделни стаи. Казаха, че ако останем в същите стаи, ще съобщят за нас на властите“, посочва той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ot selo

ot selo 13.09.2020 12:26

Интернет се доставя и от оператора на телефона към който сте абонати. Тия или са много тъпи или са от Габрово. Ще умрат, но и стотинка повече от това което е били включено в пакета няма да дадат.

Що бе,

Що бе, 13.09.2020 13:16

не си стояхте в Англия, нямаше да ви пати главата. Нали сте отворени англичани, хак ви е.

debkk237

debkk237 13.09.2020 21:22

Нагли англичани. Светът отдавна не се върти около английската корона. Правилата са еднакви за всички.

ivan_441@abv.bg

[email protected] 13.09.2020 21:42

Какво правят при пезевенгите

georgievpi

georgievpi 14.09.2020 17:53

Безплатна почивка, това искат. Мърши

Брей

Брей 14.09.2020 21:41

Как пък така не ги снима тия хлебарки, мравки и гнезда на оси, а само прасето на другия балкон?!?

Станимир

Станимир 14.09.2020 22:28

Хляб с Б не с п. Все пак се предполага да сте завършили основно образование за да пишете статия.

Джони

Джони 14.09.2020 22:29

А бе заразени и нагли. Да си седят в шибаната Британия и да не реват. Баси лигльовците от западна европа. Ай сикрир.

Пльокащ

Пльокащ 15.09.2020 8:59

Пише се "ляп" а не "хляп"