logo

Добре пазена тайна: Италианският бряг на боговете крие чудотворна постройка

Добре пазена тайна: Италианският бряг на боговете крие чудотворна постройка

Доскоро до това място се е стигало само с лодка

Красивата сграда, която се издига над морето като каменен трон, има прекрасно минало, но въпреки нереалната красота, тя все още не се посещава от много туристи.

Италия е любима дестинация за мнозина, не само за почивки, но и за целогодишно пътуване. Традицията и културата са видими там на почти всяка крачка и ние открихме нещо, което италианците отдавна успешно крият от света, но често и сами пътуват до там.

В света има много крепости, дворци, стени и други сгради, които идеално се вписват в природата, а една от тях е скритият манастир „Санта Мария дел’Исола“, разположен в Тропея на западния бряг на Южна Италия.

Големият въпрос: ще го бъде ли изобщо ски сезонът тази година

Историята казва, че на това място през 4 век е имало свещена сграда, но поради честите земетресения днешният облик се дължи на многобройните реставрации след многобройните щети, причинени от силата на природата.

Самата скала, върху която е построен манастирът, е разположена на брега на Тиренско море, което италианците наричат ​​още „брега на боговете“. Впечатляващият пейзаж се е променил през годините и до това място се е стигало само с лодка, тъй като насипът е построен в последно време.

Много поклонници посещават манастира, за да видят портрета на Дева Мария от 12 век. С нея е свързана история от 1638 г., когато Дева Мария се явява на епископа на Калабрия и го предупреждава за земетресение. Епископът предава посланието на жителите, за да избегне катастрофата, която наистина се е случила на 27 март същата година.

Анна отиде да живее в Истанбул и разкри: как трябва да се обличате там и как да пестите пари

Стълби, издълбани в камък от 1810 г., водят до манастира и когато стигнете до върха, ще имате възможност да се насладите на магическата гледка към плажа и крайбрежния град.


Посещението на самия манастир е безплатно и ако искате да се насладите на градините, ще трябва да платите само 2 евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай