logo

Блокадата на Суецкия канал напомни на света за възможността за маршрут по Северно море

Блокадата на Суецкия канал напомни на света за възможността за маршрут по Северно море

Този път ще става все по-търсен

Блокадата на Суецкия канал напомни на света за възможността за Северноморското трасе, според руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров на изложението "Голямата индустриална седмица в Узбекистан".

"Това незабавно напомни на международната общност за възможността за маршрут по Северно море и за необходимостта от диверсификация на доставките. Не се съмняваме, че този маршрут ще бъде търсен и затова работим върху развитието на ледоразбиващите флоти за дълго време ", каза Мантуров.

Според министъра Русия вижда такива инвестиционни проекти като „антикризисна магическа пръчка“. Такива проекти позволяват паралелно да се развиват екологични видове транспорт, като се използва газов двигател, електричество и водород.

Този райски остров слага Занзибар в малкия си джоб – и има защо

"Паралелно работим върху полуавтоматизирани и роботизирани системи за управление и вече ги тестваме както върху автомобили, така и върху морско и авиационно оборудване", добави той.

Мантуров подчерта, че руската страна работи и по водородни проекти.

Млада афганистанка отказа да се жени, погнаха я с камъни, но постигна нещо изумително

"В момента водим преговори със световни лидери за доминиране на технологиите и съхранението на енергия, базирани на водород. Искаме да укрепим статута си на глобален доставчик на енергия в съвременните икономически условия", каза той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай