logo

Бали планира да отвори острова за ваксинирани от COVID туристи

Бали планира да отвори острова за ваксинирани от COVID туристи

Ще искат само бърз тест за антитела на място

Властите на Бали обмислят да отворят отново острова за чуждестранни туристи, които са били ваксинирани срещу COVID-19, съобщи ATOR. С такъв апел, както е уточнено, вицегубернаторът на индонезийския остров Ардхана Сукавати се обърна към централното правителство.

Според съобщения в местните медии властите предлагат "да се създаде коридор за пътуване в провинциите, за да се съживи туристическата индустрия" и да се допускат туристи от страни, които вече са въвели масова ваксинация срещу коронавирус, като например Китай.

Тайните дестинации, на които богаташите си умират да ходят на почивка

Както отбелязаха властите, също е важно да се ваксинира поне част от населението на Бали, преди да се допускат туристи на острова. Освен това се съобщава, че е необходимо да се ограничи достъпът до Бали от други части на Индонезия, тъй като разпространението на коронавирусната инфекция в страната все още е доста високо.

Според властите приоритетно внимание трябва да се обърне на ваксинацията на работниците в хотелиерството, за да се увеличи доверието на туристите от чужбина.
Индонезийският министър на туризма и творческата икономика Сандига Уно отбеляза, че преговорите между неговия офис и министерствата на външните работи, здравеопазването и правата на човека за създаването на коридор за пътуване в момента са в заключителна фаза.

"Според плана пристигащите гости ще бъдат освободени от карантина. Планирано е да се позволи на туристите, които са били ваксинирани в тяхната страна, да дойдат в Бали", съобщиха местните медии по думите на индонезийския министър.

Временните бракове в Иран – вратичка към извънбрачния секс

Отбелязва се, че при пристигането ще искат туристите да бъдат задължени да се подложат на тест за антитела, след което ще могат да си почиват пълноценно. Популярният туристически остров в момента е затворен за чуждестранни туристи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай