logo

9 съвсем обикновени неща на плажа, за които могат да ни глобят изневиделица

9 съвсем обикновени неща на плажа, за които могат да ни глобят изневиделица

Вижте при какви ситуации и в кои държави можете да отнесе солена глоба за най-неочаквани „прегрешения“

Странните закони и забрани в някои страни са повод за много дискусии и шеги.

Например в САЩ има цял куп шантави забрани, за които малцина знаят – да носите сладолед в задния си джоб, да събудите мечка, за да се снимате с нея и други подобни.

Има и такива неща, които за повечето туристи са съвсем нормални, в някои страни се наказват сериозно. Това важи с пълна сила за някои от най-популярните плажни дестинации.

Вижте при какви ситуации на плажа и в кои държави можете да отнесе солена глоба за най-неочаквани „прегрешения“:

8 страхотни европейски плажа, на които ще се връщате години наред

Майорка и Боракай

На Майорка недейте да строите пясъчни замъци! За тов абезобидно занимание могат да ви глобят до 100 евро. На остров Боракай важи същата забрана, само че наказанието може да е затвор.

Италия

В Италия има строги правила за търговията на плажа. Можете да бъдете глобени за купуването на каквато и да е стока, а глобата може да стигне до 7000 евро.

Англия

Камъните в крайбрежните райони на Корнуол са естествени вълноломи. Затова събирането на камъчета е строго забранено за туристите. Гложата може да стигне до 1200 долара.

Остров Пукет, Тайланд

От пролетта на 2019 година на плажа Май Као е въведена строга забрана за правене на снимки. Причината за това е, че точно до него е пистата на летището, за което в pochivka.blitz.bg вече сме ви разказвали.

Големият брой хора и постоянните светкавици на камерите представляват опасност както за туристите, така и за пилотите. Максималното наказание за това нарушение е смъртна присъда.

Мъртъл Бийч, Южна Каролина, САЩ

На този остров не може да се използват нецензурни думи. Миналата година глобите за това нарушение са донесли на града над 22 000 долара.

Тропеа, Италия

В град Тропеа съществува един от най-странните закони – забранено е къпането без горнище на „стари, затлъстели и грозни жени“. Липсва, обаче, по-конкретна формулировка на тези критерии, както и „комисия по красотата“, която да ги определя.

Сардиния, Италия

На плажа Ла Пелоза не е позволено постилането на кърпи. А също и взимането на пясък и миди от плажа. Причината е, че плажовете на острова, които са на повече от милион години, губят своите природни богатства. През 2015 година около 5 тона пясък бяха иззети от туристи на летище Елмас.

Япония

Забраната за татуировки в Страната на изгряващото слънце е отменена още през 1948 година, но предразсъдъците към тях си остават и до днес. От 17-и век престъпниците били „маркирани“ с татуировки, а бандитите от клана Якудза показвали своята лоялност към престъпната групировка като си правели татуировки по цялото тяло.

Занзибар – Малдиви за бедняци

Тотори, Япония

В японския град Тотори не можете да пишете по пясъка. Пясъчните дюни на плажовете са основната атракция там. Те са на повече от 100 000 години.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Гошо тъпото

Гошо тъпото 02.04.2020 15:17

Ей, мисирки! Мъртъл Бийч не е остров, бре!