logo

12 малко известни плажа в Европа, където можете да си направите страхотно море

12 малко известни плажа в Европа, където можете да си направите страхотно море

Тайни места с кристални води и без тълпи - идеални за почивка

Ако попитате хората кои са най-красивите плажове в Европа, вероятно всеки път ще получавате различни отговори. Италианците ще ви кажат, че те имат най-хубавите плажове, гърците без съмнение ще заявят, че имат абсолютно най-добрите тайни плажове на неутъпканите от туристите места, които ще откриете, ако сами си организирате пътувате.

И все пак сме подбрали 12 невероятни пленителни плажа в Европа, за които вероятно не сте чували, но, както обикновено се случва с най-добре пазените тайни, те няма да останат тайнa за дълго.

Затова вижте кои са те и си изберете някой от тях за тиха и усамотена почивка още това лято (ако ситуацията го позволява, разбира се):

От Хърватия до Африка: Курорти, които изглеждат неузнаваеми, когато водата в коритата им пресъхне

Златни Рат, Хърватия

С име, означаващо „златен рог“, това място веднага привлича вниманието. Това е едно красиво късче от крайбрежието на Южна Хърватия в Далмация. За най-удобен достъп отседнете в близкия Бол, информира worldofwanderlust.com.

Исола Бела, Италия

Италия без съмнение има невероятна крайбрежна ивица, но с толкова много туристи и местни, които пълнят плажовете през лятото може да е трудно да си намерите свое уединено кътче за почивка. Исола Бела в Сицилия е точно такова.

Лос Канос де Мека, Испания

Това малко крайбрежно селце е истинско съкровище в Южна Испания, толкова близо до Мароко, че почти можете да доплувате до там (но по-добре недейто, хванете ферибот). Правете това, което местните правят през лятото... почти нищо, освен релакс.

Поант де Сент-Ерно

Въпреки че достъпът до него не е много лесен, това само прави залива на островчето Ил Виерж в Бретан във Франция още по-привлекателен.

Скопело, Сицилия

Сицилия има безброй меки пясъчни плажове с кристално синя вода. Ако търсите място, където наистина да избягате от тълпите през лятото, тогава ви трябва едно пътуване до юга на Италия.

Порто Санто, Мадейра, Португалия

Португалия е пълна с красиви плажове, но никой не предлага такова уединение като Мадейра – автономен регион в страната, съставен от четири острова. Ако имаше само едно място, на която да избягате към пълно усамотение, това щеше да е то.

Плуманак, Бретан, Франция

Докато останалата част от страната бърза да се отправи към Южна Франция, остава едно очевидно решение – заминете на север. Бретан е пълен с красиви плажове, които са много по-малко претъпкани от юга, а Плуманак е един от най-хубавите сред тях.

Ес Тренк, Майорка

Майорка е още един таен рай за любителите на плажа, особено ако отидете на юг до 10-километровата ивица, известна като Ес Тренк.

Пинарело, Корсика

Друг красив (и по-важното – таен) плаж в Средиземно море е Пинарело в Корсика – френски остров с планини, стръмни скали и пълно уединение.

Сахарун, Хърватия

Ако търсите скрит плаж в Хърватия – открихте го. Сахарун е един от най-пленителните и по някаква причина все още малко познат плаж в страната.

Кала Гононе, Сардиния

Това малко градче в Сардиния, Италия, се гордее с няколко фантастични плажа, на които често можете да наслаждавате сами. С кристалната си вода и горещо слънце, няма да намерите причина, поради която да не го посетите.

Собственик на турски хотел разкри две държави, откъдето са най-невъзпитаните туристи

Острови Сиес, Испания

И накрая островите Сиес – архипелаг в Испания, които е още едно страхотно място за пълно спокойствие в Испания. Те са истинско райско кътче, където можете да освободите напълно ума си и да се отправитена лов за съкровища или, както правят местните: слънце, тен, море.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай