logo

Знаете ли, че под фонтана ди Треви в Рим има таен обект? Ето как да го посетите СНИМКИ

Знаете ли, че под фонтана ди Треви в Рим има таен обект? Ето как да го посетите СНИМКИ

В град, стар и голям като Рим, непременно има интересни кътчета, които остават извън фокуса на туристите. Оказва се, че едно от тези полутайни места се крие точно под носа на милиони посетители - по-точно под фонтана ди Треви.

Федерика - местният екскурзовод, който стои зад профила в Instagram @livevirtualguide, наскоро изненада последователите си с видео, показващо малко известната римска атракция, която отвежда посетителите под фонтана.Vicus Caprarius, известен като Градът на водата, е древен римски апартаментен комплекс, разположен под градския квартал Треви, включително известния му фонтан.

Никога не носете тези 5 течности в багажа си за полет!

Археологическият обект датира от първи век, но е открит едва в края на 1990-те години.Днес посетителите могат да се отправят към подземния обект, за да видят домовете на древните римляни от висшата класа.

Туристка се ужаси от една гнусна особеност на жителите на Австралия и я засне във ВИДЕО

Пространството показва и примери за стотиците артефакти, открити по време на разкопките, включително части от теракота, африканска керамика, мозаечни плочки и над 800 монети.Това, което прави този скрит скъпоценен камък особено специален, е водата, която минава през него, разказва T+L. Във Vicus Caprarius посетителите ще открият басейни, които все още се пълнят с вода, благодарение на Aqua Virgo - един от 11 -те акведукта на древен Рим.

Този акведукт захранва и фонтана ди Треви, което означава, че водата, която виждате във Vicus Caprarius, в крайна сметка ще стигне до фонтана, за да могат туристите да хвърлят монетите си в нея.Билетите за този археологически обект са само четири евро. За повече информация как да го посетите разгледайте официалния уебсайт.

Не забравяйте да изгледате и видеоклипа на Федерика по-горе. Тя също така предлага виртуални обиколки на живо из други части на Рим, така че можете да разгледате града от уюта на вашия дом.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай