logo

Жителите на остров Бутунг имат необичайни сини очи

Жителите на остров Бутунг имат необичайни сини очи

Това обаче се дължи на коварна болест

В Индонезия беше открито племе, чиито хора имат невероятно сини очи. Сега на уникалната аномалия се възхищават прииждащи от много страни. Но в същото време за подобен външен вид членовете на племето трябва да плащат със здравето си.


Племето Бутунг живее в югоизточната част на Сулавеси на остров Бутунг. То стана известно с невероятно красивите си очи. Ако погледнете външния вид на местните жители, може да си помислите, че сте във фантастичен свят. Целият свят научи за племето благодарение на геолога Корчина Пасарибу. Той пристигна на острова в средата на септември и направи няколко снимки на жителите му.

Това е най-доброто място за живот в цяла Италия!

Геологът започнал да се включва в проучванията в Индонезия миналата година. Местните племена привлекли вниманието му. Когато открил племето Бутунг, той бил възхитен и вдъхновен от красотата на очите им. Геологът казва още, че жителите на племето с удоволствие са участвали във фотографията и че никой от тях не е срамежлив пред камерата.

Снимките са публикувани в Instagram и веднага привличат вниманието на огромен брой хора. Потребителите са изумени от красотата на очите на жителите на Индонезия. Но яркосиният цвят на очите при тези хора се появи по някаква причина. Ирисите са променили своя нюанс в резултат на доста рядко генетично заболяване, наречено синдром на Waardenburg.

Последният необитаем остров в Европа се намира в...

Този синдром може също да причини загуба на слуха и обезцветяване на косата, очите и кожата. В повечето случаи очите стават светлосини. Освен това може да се наблюдава явление като хетерохромия. В този случай човекът има очи с различни цветове. Трябва да се отбележи, че хората с различни цветове на очите не са необичайни в племето. Освен това, според статистиката, само един човек на 40 хиляди страда от това заболяване.


Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

синеокя

синеокя 07.10.2020 3:36

Moже тва, може онова....Ама случва ли се, въпреки че можело? Може понякога......смеех!

синеокия

синеокия 07.10.2020 3:38

Този синдром е известен от както съществуват човеци под името "синдрома на синеокя".