logo

Защо момичетата в Куба са толкова приветливи към туристите?

Защо момичетата в Куба са толкова приветливи към туристите?

Единственият шанс за нормален живот е да се махнат от Острова на свободата

Това е страна, в която ромът е по-евтин от водата и хората живеят в разпадащи се къщи. Според статистиката 95% от населението са политически бежанци и затворници. Мнозина някога се опитвали да избягат (отплуват) до САЩ и други страни, но сега те могат да живеят само в Куба.

Това е великолепният Сямън - несъстоялият се Хонгконг

Защо хората на Куба са толкова приятелски настроени към туристите, особено момичетата? Факт е, че тук едва наскоро се появи Интернет, и то платен. Но това вече донесе на местните огромен скок в развитието. Но те също така видяха как живеят в останалия свят, а за кубинците това се оказа много интересно.


Самите момичета, осъзнавайки, че имат добро тяло, примамват туристите по всякакъв възможен начин, канейки го на вечеря, в дома си и за една нощ, или може би не само една. Рядко се случва кубинките да ви позволят да ги оставите толкова лесно, така че ще правят всичко възможно да ви изненадат във всички отношения, така че да ги харесвате и да не поискате да си тръгнете.

Гражданство в Антарктида. Получава се трудно, но пътувате безвизово в над 100 държави

И това се дължи в повечето случаи на интереса им към света и другите страни. Вероятно мнозина се надяват да си тръгнат с вас, така че ако сте мъж в Куба, дръжте жена си под контрол.

Всъщност ситуацията в отношенията на правителството към жителите е много тъжна. Всичко е под строг контрол. Ако видят местен, който разговаря с турист по крайбрежната алея, те могат да му поискат документите и да го приберат в полицията. На туриста нищо няма да му се случи. Кубинците се страхуват от случващото се, но не могат да направят нищо.


Храната се дава с купони. Пиле веднъж месечно - половин килограм, а яйца може да вземете само пет бройки на месец. Разбира се, черен пазар има, но на какви цени! Тарелка с яйца струва 33 песо (1,3 долара), а картофите - 1 песо (4 цента) за 5 броя.


Какво можем да кажем за ориз, боб и кафе, които се дават само целево.


Дори малко хора могат да си позволят тоалетна хартия. Една ролка струва около долар. Това за кубинците е цяло състояние. Има места, където жителите на Куба нямат право да влизат. Места, които са достъпни само за туристи. За туристите, между другото, е предвидена нормална храна. Омари, месо, плодове и др.


Въпреки бедността и безнадеждността, кубинците се опитват по всякакъв начин да създадат условия за комфортен живот, въпреки факта, че това е безумно трудно да се направи.


Повечето вярват, че младите хора нямат бъдеще. Единственият изход е да напуснат. Въпреки че не съвсем, можете да станете военен или полицейски служител, тоест да работите за правителството.


Така, въпреки целия колорит на Куба, там местните жители са принудени да оцеляват и признават, че не виждат светло бъдеще.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай