logo

За собственик на кръчма пътуването се превърна в лек за рак

За собственик на кръчма пътуването се превърна в лек за рак

Саймън пребори чудотворно болестта, въртейки педалите на велосипеда си

През 2018 г. лекарите казали на Саймън Айлет, 59-годишен, собственик на кръчма в Рай, Съсекс, че не му остава много повече да живее. Уморен от борбата с рака, Саймън решил да се възползва максимално от остатъка от живота си, като кара велосипед из Сицилия. 

За два месеца той изминал повече от 2000 километра, въртейки педали и влачейки подвижното си жилище зад себе си. След като завършил пътуването си, той се върнал у дома, подготвен за най-лошото. Но във Великобритания междувременно се появило революционно ново лекарство, което напълно променило състоянието и плановете на Саймън. Сега той се готви за ново 5000-километрово колоездене около британското крайбрежие, включително Северна Ирландия.

Преди девет години Саймън бил диагностициран с рак на простатата. След няколко години лечение, което включвало както операция за отстраняване на тумора, така и химиотерапия, лекарите признали, че са безсилни. "В края на 2017 г. онкологът ми ме помоли да седна и ми каза, че ми остава не повече от година активен живот, преди ракът да ме довърши", казва Саймън."

Най-потресаващите неща, намирани в хотелски стаи 18+

Саймън и съпругата му обсъдили какво би искал да прави през оставащото му време. "Казах, че бих искал да гледам състезание със спортни яхти,"казва Саймън."Тя ми намери регата, където трябваше да се състезават 4-5 големи спортни яхти. Регата Le Voile трябваше да се проведе в Сен -Тропес. И реших, че ще отида там с колело - не знам защо. След като се замислих, реших, че югът на Франция не е достатъчен, и отидох в Сиракуза, Сицилия. Това е може би най-отдалечената точка, до която можете да пътувате в Европа с колело. Освен това все още помня как прекарвах почивките си там като дете." 

Саймън и синът му Оли построили алуминиева обтекаема "шатра за велосипеди" с удобна зона за спане. Тя получила името „Лебедова песен“. Закачил я на колелото, Саймън заминал за Сицилия през 2018 г. По време на пътуването той набрал средства и за борба с рака на простатата във Великобритания.

След двумесечно пътуване Саймън пристигнал в Сицилия, в град Сиракуза. Няколко часа по-късно Сара дошла при него, като се движела зад него с кола. "В рамките на 12 часа пристигнаха 24 души - мои роднини и близки приятели," разказва Саймън.

След като набрал 40 000 британски лири за изследвания на рак на простатата във Великобритания, Саймън започнал да се подготвя за най-лошото. Способността на лекарите да се борят с рака му била изчерпана. Но в самото начало на 2020 г. той бил включен във фаза 1 проучване на ново лекарство за рак на простатата, което се тествало в болницата Royal Marsden. Лекарството се оказало истинско чудо. 

Скъсаният язовир, който узакони браковете с мъртъвци

„Изминаха почти три години от подписването на присъдата и аз все още съм тук!", радва се Саймън. „Освен това се чувствам много по-добре и антигенният тест показва много ниски стойности." Освен това Саймън и Сара станали баба и дядо: дъщеря им Фибус родила внук. Вдъхновени, те започнали да се подготвят за нови постижения. Сега Саймън планира да кара електрическо колело по цялото крайбрежие на Великобритания - около 5000 километра.

Саймън на практика е планирал пътуването. Той ще върти педалите 5 дни и след това ще почива 2 дни. Така той ще прекара 72 дни на колела и ще завърши пътуването за 4 месеца.

Сега той тренира, след като наскоро завърши 50-километрово колоездене през Кент и Съсекс със сина си Тоби. Този път ще събере средства за онкологичния изследователски център в болница Кролевски Марсден, където животът му бил удължен по чудо. Още през април той започва първия етап от своя маратон.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай