logo

Всеки, който приближи този камък, умира. Тази мистерия плаши местните от векове

Всеки, който приближи този камък, умира. Тази мистерия плаши местните от векове

Екскурзиите до него са забранени и днес

В близост до популярния термален извор Насу в японската част на Точиги се намира една от най-големите мистерии - смъртоносният камък. А именно легендата гласи, че всеки, който влезе в контакт с него - умира.

Местните жители се плашат от това необичайно явление, тъй като има поверие, че тук витае духът на красива жена на име Тамамо Но Мей.
Тамамо Но Мей е добре познато име в японския фолклор, свързано с лисици. Японците всъщност смятат, че това са много интелигентни и хитри животни, които имат способността да променят формата си, съобщава порталът "Penquifer".

Интересни факти за Финландия, които може би не знаете

Според легендата лисицата се превърнала в красива жена в средата на XII век, за да съблазни японския император. Тамамо Но Мей станала любовница на императора и причинила краха на династията Шан, но също така убила хиляди мъже в древното индийско царство, наречено Магада.

Когато истинската й самоличност била разкрита от красива жена, Тамамо Но Мей се превърнала в смъртоносен камък на име Сесеки, който отнемал живота на всички, които се приближават до него.

Норвежката магистрала в океана, от която могат да ви настръхнат косите ВИДЕО

Приближаването до към камъка е забранено и до днес. Обяснението на тази забрана обаче е много просто. Районът, в който се намира камъкът, е известен със силна вулканична активност и производство на токсични газове като сероводород и серен оксид, които могат да навредят на човешкото здраве.

Въпреки че отровните газове е по-вероятно да причинят много смъртни случаи в района, в миналото, местните жители са построили олтара Сешоосеки, само за да се опитат да успокоят духовете на красивата, но смъртоносна Тамамо Но Мей, според портала Pancufer.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

tatiVladi

tatiVladi 21.06.2020 13:39

А в района на неяпонската част на Точиги да знаете производство на какви газове има?

Ninanice

Ninanice 21.06.2020 19:13

Много си умен!!! Не знам защо след всяка по- свястна публикация винаги се намира някой простак да се изсере като си мисли ,че е много духовит.

tatiVladi

tatiVladi 21.06.2020 21:45

Благодаря!!! Знам, че съм умен. И напълно съгласен с написаното от Вас. За публикацията: Префектура Точиги е "в средата" на Япония - каква друга освен японска част има. Газовете - те не са продукт на производствен процес и може би е трябвало да се използва някой от другите преводи на "to produce".