logo

Водолази показаха Земята такава, каквато никога не сте я виждали ВИДЕО

Водолази показаха Земята такава, каквато никога не сте я виждали ВИДЕО

Френските шампиони по фрийдайвинг Гуилам Нери и Жули Готие са напълно наясно с възможностите и опасностите на свободното гмуркане

Колко време можете да задържите дъха си? За свободните гмуркачи изчисляването на това време е въпрос на живот и смърт. Ако разчитате само на дъха си, времето ви за изследване на подводните красоти е ограничено от капацитета на белия ви дроб.

От друга страна, обаче, не се притеснявате за теглото, шума и ограниченията на водолазната екипировка.

Френските шампиони по фрийдайвинг Гуилам Нери и Жули Готие са напълно наясно с възможностите и опасностите на свободното гмуркане – екстремен спорт за спускане под вода без техника за дишане.

Дело на извънземни ли е тази древна крепост на инките? СНИМКИ

И двамата са световни рекордьори, и двамата познават гмуркачи, които са загинали, тъй като са останали твърде дълго под водата, пише „Нешънъл Джеографик“.

В края на състезателната си кариера дългогодишните партньори, които имат дъщеря, решават да започнат да правят филми. Докато Нери тича, гмурка се и се премята по морското дъно само на един дъх (той може да го задържи над 7 минути), операторката Готие също е там и също на един дъх заснема всяко движение.

В късометражния си филм „На един дъх около света“ 37-годишният Нери и 39-годишната Готие отвеждат зрителите на подводна пътешествие по целия свят.

Снимали са на локации от Мавриций до Мексико и Япония и много други дестинации между тях.

Уникални места с условия на живот по-лоши, отколкото в Космоса

Двамата разкриват своето невероятно преживяване, изследвайки потопени древни останки, плувайки под дебел слой лед или сред стадо кашалоти. Последното за тях е едно от най-удивителните неща, които са им се случвали.

През това време те улавят зашеметяващи кадри от части на планетата, невиждани от повечето нейни обитатели.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай