logo

Вижте най-дивите и красиви места в Русия!

Вижте най-дивите и красиви места в Русия!

Каньони, вулкани, езера и плата изобилстват в най-голямата страна в света

Представяме най-запомнящите се и красиви кътчета на картата на Русия, до които кракът на човек не е стигнал, поради което те са запазили първоначалния си вид. 


Платото Путорана в Красноярска територия, Сибир

Платото Путорана е истинска пустиня. Каньоните, езерата, реките и странните равни плоски планини са образувани от лава от вулкан, изригнал преди 250 милиона години. До платото можете да стигнете само с моторни лодки по езера и реки.


Нос Дежнев, област Чукотка, Далечен изток

Най-източната точка на Русия, нос Дежнев, е кръстен на Семен Дежнев, казашки изследовател, който плавал през Беринговия проток през 1648 г., откривайки Америка като отделен континент.

Езеро, три пъти по-голямо от Байкал, е скрито под суха и гореща пустиня

Това е мрачно, красиво, сиво-синьо място с високи скали и плажове, осеяни с китови кости. Малко признаци на човешко обитаване включват малкото село Чукти, праисторическо ескимоско гробище и две 400-годишни селища с жилища от камък и китова кост.


Инзерните зъбни колела, Башкортостан

Зъбните колела са една от най-красивите планински вериги в Башкирия. Подобно на огромен дракон, дебнещ в тайгата, те се простират от север на юг на дължина от седем километра. Най-високата точка на билото се издига на височина от 1161 метра.

Северен Урал: Изоставени хора, отшелници и тайга

Склоновете и върховете на билото са покрити с гъста смесена гора, от мрака на която се издигат остри заострени скали, отклонения и стръмни стени, несравними по своята красота и недостъпност. Няма, страховита вечност и тъпа тишина, нарушена само от ръмженето на гладни мечки.


Тофалария - исторически и културен регион в района на Иркутск, Сибир

Тофалария е дъждовна, мъглива, непроходима земя от тайгови гори, дълбоки каньони, бързи реки и потоци.


Чарски пясъци, Забайкалска територия, Далечен Изток

Това е пясъчна пустиня, заобиколена от тайга, насред зимен пейзаж, със снежна планинска верига на хоризонта. Смята се, че пустинята е образувана от утайките на пресъхнало езеро от ледниковата епоха.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай