logo

Вижте кои са десетте най-мистични места на планетата

Вижте кои са десетте най-мистични места на планетата

Парижките катакомби, бермудския триъгълник и Зоната на мълчанието са сред най-известните

Всяка от тези забележителности има своя собствена легенда и, разбира се, много, за което се премълчава. Тайнствените места предизвикват огромен брой въпроси от учени, объркващи анормални явления и загадки.

Парижките катакомби

Първоначално, парижките катакомби са били само кариери, където са добивали строителни камъни от времето на древен Рим.

Няколко изненадващи факта за германците и начина им на живот

Днес под земята има общо около 300 километра тунели и коридори, някои от които са облицовани с редици човешки кости. За туристите има само една открита площ с дължина малко повече от един и половина километра, но дори само това прави силно впечатление. Това е истински "Град на мъртвите" с древни надгробни паметници и черепи.


Дяволската кула

Дяволската кула съществува, според изследователите  от повече от 200 милиона години и се намира в Съединените щати, в щата Уайоминг. Една необичайна естествена структура е множество колони с остри ъгли.

Могилата Кахокия, САЩ

Кахокия или Каокия (Cahokia) - това е древен индиански град, руините на който се намират близо до Илинойс, САЩ. Мястото е известно с факта, че по неизвестни причини жителите му са напуснали родния си град. Все още не е известно защо почти 40-хилядно общество а напуснало своето селище и кои индиански племена са преки потомци на кахокианците.

Руски генерал прогонил сърбите от Трън и го обявил за българската Камчатка

Това място напомня как са живели древните цивилизации, а сложната му структура доказва, че тази област е била населена от високо развита цивилизация преди 1500 години.

Пирамидите Йонагуни, Япония

Тайнствените подводни пирамиди край западния японски остров Йонагуни предизвикват много спорове сред съвременните археолози и геодезисти. Изследователите търсят отговор на въпроса - дали структурите са естествен феномен или са създадени от ръката на древни хора.

В хода на множество изследвания бе възможно да се установи, че възрастта на пирамидите Йонагуни е повече от 10 хиляди години. Следователно, ако паметниците на Йонагуни са създали древни цивилизации, тогава историята на човечеството трябва да бъде пренаписана.

Геоглифите на Наска, Перу

Геоглифите на Наска в Перу са едно от най-загадъчните места на планетата. Те са открити в средата на миналия век и все още активно се обсъждат от учени, които не могат да кажат със сигурност какво са искали древните хора да изразят с тези гигантски рисунки на животни и с каква цел са били използвани?

Черната бамбукова долина, Китай

Долината на черния бамбук повече от десетилетие озадачава учените, които са успели да докажат, че долината в китайската провинция Съчуан е аномален терен с тежък климат и драстично променящи се метеорологични условия, които, общо взето, провокират потъване на почвата, което според местните жители води до мистериозно изчезване на хора.

 

Паметници на Моаи на Великденския остров

Великденският остров е световно известен благодарение на гигантските статуи на Моаи, разположени на цялата му територия. Всяка такава мегалитна фигура е голям паметник, създаден от майсторите на древна цивилизация в кратера на местния вулкан Рано Рараку. Общо около 1000 останки от подобни изкуствени паметници са открити на острова. Повечето вече са попаднали под водата.

Река Кататумбо, Венецуела

Невероятният магнетизъм на това място е наистина невероятен. За година на място, където Кататумбо се влива в езерото Маракаибо, могат да се видят повече от един милион светкавици, повече от 270 на час за 150 дни. Гръм от тях почти никога не се чува, а разтоварванията достигат такава сила, че светлината от тях се вижда от почти 400 километра.

Учените имат много версия за това как се случва това явление. В дъждовния сезон метановите пари излизат от блатистите земи в такова количество, че нямат време да се разпръснат в атмосферата. Те водят до броя на светкавиците.

Зона на мълчанието, Мексико

В мексиканската пустиня има 50-километрова зона със закърнели трънливи храсти, кактуси и много отровни змии, която има ужасна репутация от средата на деветнадесети век. По своите свойства, тя прилича на Бермудския триъгълник, само дето се намира на сушата: радиоустройства, компаси, сателитни комуникации не работят тук, часовникът спира.

Бермудски триъгълник, Атлантически океан

Загадката на Бермудския триъгълник е навярно най-голямата мистерия на планетата и е свързана със стотици изчезнали кораби и самолети при неясни обстоятелства. Намира се в северозападната част на Атлантическия океан, между Маями, Бермудските острови и Пуерто Рико. Бермудският триъгълник се счита за една от аномалните зони на Земята.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай