logo

Ваканция в Албания: Всички неудобни и странни ситуации, в които попаднахме

Ваканция в Албания: Всички неудобни и странни ситуации, в които попаднахме

Забравете да се оправите тук с английски и руски

Албания все още е малко известна в туристическата индустрия. Въпреки факта, че това е страна с огромно крайбрежие близо до красивото Йонийско море, километри плажове и отличен климат.

Но има нюанси. Със съпруга ми решихме да рискуваме и отидохме в Албания на почивка, пише наша туристка в социалните мрежи. Специално за вас обобщихме нашия опит и всички неудобни ситуации, в които попаднахме.

Марианске Лазне – лъскавата чешка СПА столица, пленила крале и гении

Знание на езици

Живеем от 30 години със светата увереност, че на един от двата езика - английски или руски - определено ще бъдем разбирани навсякъде в Европа. Просто досега не сме били в Албания.

Английски се говори в най-добрия случай от един човек в ресторанта и на рецепцията на хотела. В магазини, кафенета, рибни магазини и други места, само жестомимичен език.


Няма карти

Вече сме свикнали с факта, че можем да се возим из Европа с месеци и да нямаме пари в джоба си. И тук не става въпрос за Албания. Единственото място, където успяхме да платим с карта, беше ресторантът на петзвезден хотел. Всичко. Другаде, моля, имайте местни леки.

Перито Морено - „Синият рай“, който обърква учените

„Сега ще направим всичко“, но ... не

Обещаването и правенето в Албания са съвсем различни неща. Всеки път служителите на хотела ни обещаваха да разрешат даден проблем, но в крайна сметка нищо не се случваше!

Един път за цялата страна

Това, разбира се, е преувеличение, но малко. Всъщност има един основен път в цялата страна. И основният й проблем е, че той преминава през луди серпентини. Следователно, за да стигнете до района на Саранда, буквално трябва да преминете през планинските хребети.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Че Гевара

Че Гевара 13.10.2020 12:50

От този оскъден пътепис не става ясно абсолютно нищо за страната, освен че не ползват чужди езици и се плаща в брой. А впечатления, обслужване, забележителности, препоръки... .?

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 14.10.2020 15:37

мдаааа мн,мега тъпа статия ....,ама нормално,все пак са отрочета на царете на бездарието: Блиц....,

Koleva

Koleva 14.10.2020 16:37

Доста тъпа статия.Ходя на море там и е уникално..Ако търсите лукс ,има но аз търся красиви места без бетон..и лъжете..там всеки 2 ти млад човек говори английски...Кой ги пише тия простотий.И там всеки работи с евро. Боже боже само лъжи.

Ххх

Ххх 14.10.2020 18:01

Това са пълни глупости аз съм ходил 2 пъти в Дуръс и беше страхотно.

Тина

Тина 15.10.2020 7:07

Това за единия път ми е странно.Техните пътища са мечта за нас.Нормално е в планината да има високи проходи.И не трябва да се учудваме на чуждите култури и навици,това ги прави интересни.Албания не е Саранде,идете към Тирана...

tsvety_atanasova

tsvety_atanasova 15.10.2020 10:41

Пълни глупостите, от 4 години лекувам там говорят английски и италиански навсякъде има кеш терминали навсякъде.Кухнята е уникална и посрещането добронамерено.Препоръчвам.