logo

В това закътано испанско село ще ви се открие гледка, от която дъхът ви ще спре

В това закътано испанско село ще ви се открие гледка, от която дъхът ви ще спре

Там природата е сътворила нещо, което привлича, туристи, фотографи, инфлуенсъри и търсачи на непознатото

Убедени сме, че повече от всякога ви се иска да отпътувате нанякъде, далеч от тълпите и стреса. Всички имаме нужда от свобода, природа, открити пространства, искаме да видим нови лица и да открием непознати гледки.

Ако обичате Европа и искате да се отклоните от у тъпканите маршрути, за да откриете нови места, континетът е пълен с такива кътчета.

Едно от тях е малко испанско село, спечелило си репутацията на истинско скрито съкровище. Там природата е сътворила нещо, което привлича, туристи, фотографи, инфлуенсъри и търсачи на непознатото.

Мястото, на което Земята се отваря и показва душата си

Село Агуера в област Арагон е обградено от гигантски 200-метрови скални формации. Известни като планините Лос Малос, те са особено популярни сред катерачите.

Лос Малос, известни още като „деветте върха“, са особени розово-сиви каменисти планини с две отделни части. Едната е при Риглос, другата при Агуеро.

Всъщност те не са толкова планини, колкото масивни скални образувания, съобщава spainthisway.com.

Самото село Агуера е малко и неговата основна забележителност е църквата от 12-и век „Сантияго“. От селото можете да поемете по маршрут, който ще ви отведе до там. Вътре в романския храм са много интресни колоните, които са гравирани със странни и чудновати зверове, както и сцени от Библията. Входът също е красиво украсен.

Другата църква в Агуеро – „Сан Салвадор“, също има интересни релефи на вратата. Те са дело на същия майстор, който е работил в близкия манастир „Сан Хуан де ла Пена“. Името му не се знае, но той е известен като Майстора от Сан Хуан де ла Пена и творбите му в манастира се считат за най-добрите от романския стил в цяла Испания.

Тарагона – една от най-добре пазените тайни на Испания

Когато се разхождате в селото планините се вижтда отвсякъде, надвиснали над къщите и създаващи грандиозен заден план на селото.

В Агуеро има малък бюджетен хотел с ресторант, в случай че решите да се полюбувате на планините докато сте спрели за обяд.

Най-големият фестивал на Агуеро трае 6 дни и започва на 16 август. Той включва местни театрални постановки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай