logo

В тези три страни туристи почти не стъпват

В тези три страни туристи почти не стъпват

Някои държави съзнателно се самоизолират

Някои страни са се отказали от останалия свят и не допускат туристи и представители на други държави. Може да е опасно да пътувате до някои населени места, докато в други има затворени народи, откъснати от цивилизацията. 

КНДР (Северна Корея)

Тази държава е лидер сред най-затворените страни. Досега много хора не разбират как Северна Корея може да съществува в съвременния свят. Действащата Конституция на страната я определя като социалистическа държава, където властта е в ръцете на работници, селяни, работеща интелигенция и трудовия народ.

Най-ужасващата и страшна река се намира в Амазония

В Северна Корея дълго време се провежда политика на изолация, така че в страната има много малко туристи. Пътуващите могат да получат виза, но пътуването из страната ще бъде проблематично. Разрешено е да се внасят туристически групи с водач, но трябва да бъдете много внимателни, когато посещавате тази страна.  


Еритрея

Тази млада държава се отдели от Етиопия през 1993 г. Според Агенцията за правата на човека Еритрея се счита за една от най-лошите държави в света: има еднопартийна система, но изборът на ръководството на страната постоянно се отлага. Що се отнася до туризма, посетителите рядко са допускани там. Главно поради трудности в тренспорта.


Например контролни пунктове са разположени навсякъде в страната и човек може просто да бъде спрян на улицата, за да му проверят документите. За да сте в страната, се нуждаете от специално разрешение. За да посетите всички атракции е необходимо да получаите разрешения от официалните органи, които те издават много рядко. 

Бутан

Древната държава в Южна Азия силно ограничава посещенията на туристи. Всичко е направено за опазване на природата и традициите. Доскоро страната можеше да бъде посещавана от чуждестранни граждани само по лична покана на краля и кралицата, но сега властите разбраха, че туристите могат значително да увеличат бюджета на страната.

Най-големият парк в света не е много далеч оттук

Затова местните туроператори организират пътувания и поемат пълната отговорност за действията на туристите. Любопитните пътници от своя страна плащат за престоя си в Бутан. Един ден струва 250 долара.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай