logo

Туристи посочиха кои са най-разочароващите туристически атракции в света

Туристи посочиха кои са най-разочароващите туристически атракции в света

И така, на първо място беше балконът на Ромео и Жулиета във Верона, Италия

Туристите споделиха мнението си за най-рекламираните забележителности в света, които ги разочароваха. Списъкът, съставен от прегледите и коментарите на пътници в Интернет в онлайн платформата BuzzFeed.

И така, на първо място беше балконът на Ромео и Жулиета във Верона, Италия. Един потребител в интернет забеляза, че повечето туристи смятат, че балконът е вдъхновил Шекспир да създаде едноименната пиеса, но всъщност забележителността е построена по-късно.

Второто място в класацията зае стъкленият мост над Големия каньон в Невада, САЩ. Пътуващите го нарекоха „пълна измама и туристически капан“. Според тях, за да стигнете до забележителността, ще трябва да похарчите 20 долара за паркиране в „празната пустиня“, 30 долара за автобус от паркинга до моста и същата сума за преминаване. Освен всичко друго, снимането на обекта е забранено.

Закръглена блогърка разказа за кошмара си с мъжете в Мароко

Сред първите три от най-разочароващите атракции е градът Мачу Пикчу в Перу. Въпреки красотата и древната си история, туристите бяха шокирани от броя на посетителите, високата цена на влизане, необходимостта от закупуване на екскурзия и ограниченото време за посещение на определени места.

„Самото място е наистина невероятно, но е пълно с толкова много шумни туристи, че изглежда сякаш се разхождате из Дисниленд, а не от наследство на ЮНЕСКО “, пише един от пътуващите.

Българска туристка: Ето как да се отървете от нежелани свалки в Турция

Списъкът включва още: Мъртво море в Израел, което интернет потребителите критикуваха за необходимостта от закупуване на допълнителни услуги на плажа, Великата китайска стена поради твърде много туристи, квартал Хараджуку в Токио - плътността на хората по улиците беше в сравнение с „консерва със сардини“, Bourbon Street в Ню Орлиънс (САЩ) - за мръсотия и лоша миризма, камъкът от Плимут в Масачузетс, тъй като пътуващите се съмняваха в надеждността на камъка (според легендата, през 1620 г. отците поклонници се приковаха към скалата, която основава първите селища в САЩ), мястото на катастрофата на НЛО в Розуел и булевард Холивуд в Лос Анджелис.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай