logo

Три причини да посетите Танзания

Три причини да посетите Танзания

Сафари, добра кухня и Килиманджаро привличат туристите

Ако искате да видите невероятно високия и необичаен вулкан Килиманджаро, да направите снимки с екзотични животни като фламинго, слонове или жирафи, да плувате в бистрата океанска вода с делфини, тогава трябва да посетите Танзания. 

Но преди това ще трябва да вземете хапчета за малария и да направите няколко ваксинации срещу треска. Това е красива страна в Африка, в която има огромна планина, едно от най-дълбоките езера, както и огромно разнообразие от екзотични животни. На плажа ще намерите бял пясък, както и чист син океан.


Паркове

В Танзания ще намерите много национални паркове, които имат специални зони с лъвове, тигри и други хищни котки. Можете също да се запознаете с огромни слонове, жирафи с много дълга шия и различни видове маймуни. Ще ги видите не в клетки, а в живата природа. Ще получите страхотен адреналинов прилив и ще научите как животните живеят в околната среда. Можете да видите как животните се борят за оцеляване.

Английската кралица не тръгва за никъде без тази стока за 5 пенса в куфара си

Килиманджаро

Ще получите необичайни емоции и ще имате възможност да направите красиви снимки, когато посетите самия връх на вулкана Килиманджаро. За да се изкачите, не е нужно да имате кой знае какви физически способности, защото всеки може да го направи. Също в близост до кратера Нгоронгоро можете да срещнете розови фламинго с невероятна красота.

Защо никога повече няма да отида в Анталия през лятото

Кухня

В местните кафенета можете да се насладите на вкусни супи, месни пържоли и сладки пудинги. Но има специални деликатеси, които ще намерите само в Африка, например месо от антилопа, крокодил и дори слон. Можете да ядете супа от насекоми или пържени бръмбари в тесто. Сред плодовете най-популярна е папаята, от която се правят вкусни десерти и напитки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай