logo

Топ 10 на страните, в които сама жена може да пътува спокойно

Топ 10 на страните, в които сама жена може да пътува спокойно

Въпреки че в много отношения борбата за равенство между половете е довела до съществени резултати, самостоятелното пътешествие все още се счита за проява на смелост

В 21- век жените би трябвало да могат да ходят където си искат. Въпреки че в много отношения борбата за равенство между половете е довела до съществени резултати, самостоятелното пътуване на жени по света все още се счита за проява на смелост.

За съжаление не е трудно да се открият страни, в които броят на случаите на насилие над жени е доста висок. Това със сигурност плаши пътешественичките.

В идеалния случай не би имало нужда от препоръки къде една жена може да пътува сама. Но тъй като все още това не е факт, няма как да не се забележи, че някои места са по-безопасни за жените от други.

Какво е да си сама жена туристка в Иран

Следващите 10 държави са точно такива. В тях сама жена може да си прекара чудесно и да се чувства спокойно. Това, разбира се, не означава, че там 100% безопасно. Никъде не е.

И все пак вижте кои са държавите, които са много по-спокойни и безопасни от останалите, особено когато една жена пътува сама.

1. Финландия

Страна на среднощно слънце и Северното сияние, Финландия е идеалната дестинация за любителите на природата. Тя е поставена под номер едно по отношение на сигурността от Световния икономически форум. Тя е едно от най-сигурните места за самостоятелно пътуване в Европа и в света, включително за жени.

2. Канада

В Канада можете да се натъкнете на прекрасни гледки, сред които вековни гори, снежни планини, равнини и езера. Нейната природа напълно си заслужава пътуването до там. А градовете имат специален чар и мултикултурна атмосфера.

От всички държави в Северна и Южна Америка, Канада се счита за най-безопасната дестинация за жени пътешественички. Там се намират и най-безопасните градове в света за самостоятелно пътуващи дами.

3. Нова Зеландия

Страна с вълшебни пейзажи, Нова Зеландия (или Средната земя за феновете на „Властелинът на пръстените“) е перфектаната дестинация за любителите на приключенията, спорта и природата. Тази малка държава се състои от два основни острова, които предлагат невероятно разнообразие от гледки.

Нова Зеландия се счита за четвъртата най-безопасна страна за пътуване в света, според изследване на Института за икономика и мир. Според някои данни, тя е най-безопасната дестинация за жени в света, пише worldpackers.com.

4. Уругвай

Тази малка държава, граничеща с Бразилия, е едно очарователно място с изключително гостоприемни хора. В столицата Монтевидео можете да се порадвате на плажа, който е в ярък контраст с урбанизираната част на града.

Уругвай има едно от най-ниските нива на престъпност в двете Америки. За жените, които искат да посетят Южна Америка, Уругвай е сред най-безопасните места за самостоятелно пътуване.

5. Швейцария

Разположена в сърцето на Европа, Швейцария предлага много повече от скъпи часовници. Това е срана на културно разнообразие, красиви атракции и невероятни природни пейзажи.

Швейцария е седмата най-спокойна държава в света според Световния индекс на мира. Тя е изключително безопасна за жените, едно от най-сигурните места за самостоятелно женско пътуване.

6. Белгия

Заслужено Белгия е сред задължителните европейски дестинации. Тя е атрактивна със своите исторически забележителности, отлична инфраструктура и интересни туристически обекти.

Белгия заема 10-о място в списъка на Международния женски туристически център за страни, в които жените да пътуват сами. Тук са много популярни и програмите за учене в чужбина, което прави Белгия добра дестинация за млади жени, които пътуват сами.

7. Австрия

За много пътешественици Австрия е почти съвършена страна. Те казват, че тук проблемите изчезват и поради това австрийците си прекарват наистина добре.

Австрия е на четвърто място в списъка на Международния женски туристически център за жени, които пътуват сами. Изобщо Австрия е сред най-сигурните европейски държави за самостоятелно пътуване.

8. Исландия

Исландия напълно заслужава името си, тъй като 15% от територията ѝ е покрита с лед. Тук можете да се разхождате по леда и да откривате пещери. Но въпреки името си, тя крие и много огън в себе си – има поне 20 активни вулкана.

Исландия има едно от най-ниските нива на престъпност на планетата и в Световния индекс на мира е поставена под номер едно. Тя е и една от най-добрите дестинации за млади жени, които пътуват сами.

9. Япония

Япония е страна, в която хилядолетни традиции съжителстват със супер напреднали технологии. Столицата Токио е мегаметрополис, който е считан за най-чистият и организиран в света.

Япония е на шесто място в света по спокойствие според Световния индекс на мира. Тя е сред най-безопасните места и за сами жени пътешественички.

Как се флиртува с узбекистанка

10. Чили

Страна с уникална красота, Чили предлага по нещо за всеки пътешественик, дори и най-претенциозния. Там можете да откриете изумителни гледки като пустинята Атакама – най-сухата в света, и непокътната и дива Патагония.

Чили има ниска престъпност и е на 20-о място според Световния индекс на мира. Един от най-добрите начини за жена да пътува там е в малки туристически групи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай