logo

Тъмната страна на круизите:  Пътнички изчезват безследно

Тъмната страна на круизите: Пътнички изчезват безследно

Партита край басейна на палубата, силни коктейли, слънце и бързо губят чувство за самосъхранение

Пътуването с круизен кораб е чудесна алтернатива на плажната почивка. И едновременно с това възможност да разгледате различни забележителности по света.

Мнозина мечтаят за такова пътуване. Но повечето не осъзнават, че подобни пътувания все пак крият опасност.

От 2000 г. досега най-малко 200 души са изчезнали от круизните кораби. Сякаш са се изпарили без следа.

Започва най-дългият и епичен круиз в историята – там няма случайни хора ВИДЕО

Разбира се, предвид огромния поток от туристи по лайнерите - тази статистика не е чак колкова плашеща. Освен това в много от случаите самите туристи сами са виновни за това, което се е случило с тях.

Партита край басейна на палубата, силни коктейли, слънце и бързо губят чувство за самосъхранение.

Някой скачат в открития океан, други падат и се удрят фатално, но всъщност ще ви разкажем за една, много по-страшна история на изчезнала по време на круиз млада жена. 

Това, което се случва с Ейми Брадли все още вълнува умовете на любителите на мистериозни истории. Момичето изчезна без следа по време на пътуване със семейството си.

Всичко се разиграва на луксозния круизен кораб: Royal Carribean през март 1998 г.
23-годишната Ейми е жизнерадостна млада жена, спортистка. След като започва следването си, тя заживява отделно от родителите й.

Когато я канят да тръгне на екскурзия из Карибско море на огромен кораб, тя с радост приема. 

На третия ден от пътуването Ейми и брат й отишли на парти, което се провеждало на кораба всяка вечер. Младите хора танцували много и просто се забавлявали.

В един момент китаристът музикалната група обърнал специално внимание на момичето. Според братът на Ейми той постоянно я канил на танци и й правил комплименти. Около 4 часа сутринта братът и сестрата се прибират в каютата си.

Момичето казало, че иска да излезе за малко на балкона и да изпуши цигара, наслаждавайки се на гледката.

То било забелязано за последен път от бащата, който се събудил около пет сутринта и видял Ейми да седи на балкона. Решил да не я смущава и спокойно заспал. 

Когато час по-късно отново се събудил, осъзнал, че дъщеря му не е в кабината. Всички изпаднали в паника. Първо семейството претърсило каютата, после извикали и персонала и представители на намиращата се на кораба полицаи. 

Междувременно лайнерът пристигнал по план на пристанището на малкия остров Кюрасао. Всички пътници били пуснати на брега за разходка и разглеждане на забележителности.

Най-вероятно точно в този момент момичето неусетно от всички (и най-важното - от близките си) слязло от борда на кораба.

Роднините не загубили надежда да намерят дъщеря си и я търсели цели 10 години. След известно време успели да  открият няколко свидетели. Ейми била видяна от шофьор на такси в пристанището на Кюрасао.

От думите му станало ясно, че тя била много уплашена и очевидно искала да избяга. 

Бизнесмен разказал, че я видял по-късно на плажа, тя го помолила да й помогне, но в същия момент трима непознати мъже се приближили до нея и я отвели. 

Пред наетия от родителите частен детектив морят, пожелал да остане анонимен, разкрил, че е видял Ейми в публичен дом, който посетил. Тя се доближила до него и му казала, че има нужда от помощ. 

Но почти веднага се появили охранители на клуба и я отвели на горния етаж. 

Турист отиде на райски карибски остров и умря по ужасен начин

Нито големите пари, обявени за хонорар в търсене на изчезналата Ейми, нито участващите разследващи и медиите, оповестили случая, не помогнали за намирането на младата жена. 

Според полицаите схемата била разработена до най-малки детайли. В нея били обвързани много хора - от персонала на лайнера до местните престъпни банди. Най-често изчезвали момичетата, които пътуват сами.

Или привлекателни чужденки, наети като персонал. През годините били регистрирани много подобни случаи, без нито едно от тези момичета да е открито. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай