logo

Тези авиокомпании са с най-мръсните самолети

Тези авиокомпании са с най-мръсните самолети

Според изследването с най-много критики е популярната европейска нискотарифна Ryanair

Вчера ви разказахме кои са най-гнусните ястия в самолетите. Този път ще ви разкрием коя авиокомпания е с най-ниска хигиена. 

Сайтът Which e интервюирал над 7 хиляди пътници, за да разбере кои авиокомпании поддържат най-мръсните самолети в света. Според изследването с най-много критики е популярната европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair.

Само 42% от пътниците казват, че чистотата на борда е „достатъчна“. Останалите оцениха този показател като незадоволителен.

Защо самолетите излитат и кацат на приглушена светлина

Представители на сайта не стигат до там. Те изпращат свой подставен пътник, за да може той да открие лично причината за недоволството на хората. 

Той открива мазни петна по масите и подносите, мръсни петна по седалката и прах навсякъде.

Използвайки ултравиолетово лъчение, експертите отбелязват и наличието на мръсни петна по масата и по таблата, които не могат да се видят с просто око.

В списъка на мръсните самолети също бяха включени Wizz Air, Vueling, Iberia и EasyJet. Само 62-68% от пътниците казаха, че намират за чист интериора в самолетите на тези превозвачи.

Доста често оплаквания получават British Airways, Jet2 и Norwegian. Почти всички пътници, които летят с Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, Cathay Pacific и Swiss са доволни от чистотата на самолета.

Някои авиокомпании пренебрегват да почистват борда, когато бързат да се подготвят за следващия полет. Експерти нарекоха това неприемливо, независимо колко евтин е билетът.

Те насърчават пътниците да предприемат мерки, за да избегнат проблеми с чистотата:

С какво хранят пътниците в турските авиолинии? СНИМКИ

„Или използвайте компании, които имат добра репутация за чистота, или се въоръжете с антибактериални кърпички. Ако летите на Ryanair, е по-добре да носите бактериологичен защитен костюм", шегуват се те.

През 2015 г. британските микробиолози събраха бактериални проби в самолетни кабини и откриха, че сгъваемите маси на пътниците са най-мръсните места в целия самолет.

Броят на бактериите по тях е осем пъти по-голям от броя на бактериите по бутоните за промиване в тоалетната. Отворите на тавана също се оказаха прекалено мръсни. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай