logo

Тайните дестинации, на които богаташите си умират да ходят на почивка

Тайните дестинации, на които богаташите си умират да ходят на почивка

Много от тях обичат да притежават мястото или поне парченце от него, да не говорим за самолета, който ги води до там

За милиардерите и суперизвестните пътуването е много повече от разглеждане на нови места. Много от тях обичат да притежават мястото или поне парченце от него, да не говорим за самолета, който ги води до любимата дестинация.

Но кой е наистина богат? „Форбс“ определя супербогатите като нетни притежатели на над 500 млн. долара. Така изглежда, че по света има 5625 богати семейства.

Тези хора най-вероятно са посещавали някои или всички от следващите суперлуксозни и любими дестинации на свръхбогатите:

Как се обслужват милиардери на суперяхти – разкази на съсипани служители

1. Любимо скривалище – Марина ди Портофино, Италия

Някога спокойното рибарско село днес е ексклузивно място за богатите и известните. То е толкова ограничено за външния свят, че има само един път за влизане и излизане и места за паркиране не на супер коли, а на луксозни яхти. Сред най-известните му гости са Стивън Спилбърг, Андрей Мелниченко и Риана, пише financesonline.com.

2. Място за отдих в Европа – Лазурния бряг, Франция

Френският средиземноморски град е популярен втори дом на богатите и известни милиардери от Русия и Близкия Изток. Средно един имот с 5 спални тук се търгува за 28,5 млн. долара.

Намира се близо до Монако и Ница и предлага почти целогодишно слънчеви лъчи и топла синя вода, които превръщат града в топ място, съдейки по броя на покупките на луксозни имоти.

3. Място за отдих на Карибите – Сен Бартелми

Извън Европа Сен Бартелми е топ дестинация за почивка на Карибите. Британските купувачи са повече от представителите на всички други нации по притежание на имоти на тези вулканични острови. Ако притежавате имот на Сен Бартелми, някои от най-известните ви съседи могат да се окажат Джей Зи и Роман Абрамович.

4. Място за отдих на азиатците – Малдивите

Новите свърхбогати от Азия вкарват все повече пари на луксозния пазар по света и Малдивите са им в главата. Малката островна държава е предпочитана дестинация за втори дом (или може би трети или четвърти) на червивите с пари от Азия. Островът е достатъчно отдалечен от много пътнически полети, така че ще трябва да си вземете частния самолет или яхта.

5. Любим начин на пътуване – джет и яхта

Това е типичният транспорт, използван от милиардерите на почивка. Те летят на своите самолети 747 с целия си антураж и си превозват армия от суперколи, с които да се возят на земята. Ако има възможност за пътуване до остров или прекосяване на океан, те не забравят да организират яхтата си да ги чака на пристанището.

Може да си вземат хеликоптер или частна подводница, ако случайно има кътчета, където яхтата или самолетът не могат да ги отведат.

6. Любима следваща дестинация – космосът

Дори и на свръхбогатите им се налага да се наредят на опашка и да чакат. Космическите пътувания са възможни повече от всякога, но за там трябва да се чака.

7. Любим клуб – Ибиса, Испания

Това е истински рай за ходещите по клубовете и любимо място за наистина богатите. Ибиса се гордее с най-големия брой луксозни нощни клубове в света, включително Space (най-добрият в света), клуб „Пача“ и Privilege (най-големият в света).

Освен това мястото е зашеметяващо и със своите стотици километри брегове и безброй частни плажове, където супребогатите преживяват махмурлука си.

9. Любим ски-град – Аспен, Колорадо, САЩ

Този планински град винаги ще бъде любима ски дестинация на богаташите и известните, сред които Марая Кери, Голди Хоун и Ел Макферсън. Но Аспен не е просто дестинация. Той е цяла жилищна зона, в която живеят милиардери, а цените на имотите се движат около 10 млн. долара.

10. Любимо място за бизнес и удоволствие – Давос, Швейцария

Това е топ мястото за срещи на хората, движещи света, най-вече ултрабогатите, които имат средствата да променят живота на всички ни. Милиардери, държавни глави и най-влиятелните личности в света се срещат всяка година на Световния икономически форум, за да обсъждат политика, бизнес и социални проблеми.

Хайнан - китайският Хавай, където милиардерите обичат да почиват

Но в Давос не се водят само сериозни разговори. Швейцарският град има една от най-красивите гледки към Швейцарските Алпи и е дом на най-големия ски курорт в страната.

Ако сте били на някое от тези места или ситуации, нека познаем – вие сте милиардер. Или пък не, вие сте обикновен човек, който обслужва милиардери.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай