logo

Такова чудо сте виждали само в научно фантастичните филми

Такова чудо сте виждали само в научно фантастичните филми

Структурите ще бъдат част от „вертикалния град“ в района, извисявайки се на височина от близо 400 м, или приблизително колкото Емпайър Стейт Билдинг

Небостъргачи, които изглеждат като част от научнофантастичен филм или видеоигра. Те обаче ще се превърнат в реалност на хоризонта на китайския град Шенжен.

Структурите ще бъдат част от „вертикалния град“ в района, извисявайки се на височина от близо 400 м, или приблизително колкото Емпайър Стейт Билдинг.

Те се наричат Tower C и са проектирани от Zaha Hadid Architects (ZHA) като част от Shenzhen Bay Super Headquarters Base business centre.

Двете кули ще бъдат „свързани помежду си с мостове, които дават панорамна гледка към града“, посочват от ZHA, цитирани от Daily Mail.

Кой е оригиналът и кой е копието? 7 двойки световни градове, които си приличат

В основата им ще е разположен терасиран пейзаж, покрит с аквапонични градини, простиращи се нагоре към „сърцето на сградата“, където ще се намират културните и развлекателни атракции.

„Стъпаловидният Tower C се интегрира с прилежащия парк, за да създаде ново публично пространство в този динамичен град, който се превърна в глобален център на технологичните иновации", посочват архитектите.

Tower C ще включва естествено осветени офис площи, магазини, развлечения и заведения за хранене, заедно с хотел, конгресен център и културни съоръжения с изложбени галерии.

Оценка: Български замък влезе в класация на The Guardian

Компанията, основана от покойната Заха Хадид, обобщава проекта като „многоизмерен вертикален град“.

Супер централата на залива Шенжен ще обслужва района на Големия залив в Гуангдонг, ХонгКонг и Макао, обединявайки клъстери от корпоративни централи в глобален технологичен център, прибиращ 300 000 служители.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай