logo

Строго забранено: Кракът ви не може да стъпи на тези места, без значение колко пари имате! СНИМКИ

Строго забранено: Кракът ви не може да стъпи на тези места, без значение колко пари имате! СНИМКИ

От 1864 г. остров Ниихау преминава във владение на семейството Робинзон, което не позволява на никого да живее при тях

Колкото и странно да звучи, на Земята има места, на които няма как да отидем. Не за друго, но просто няма цена, с която да се заплати това преживяване, защото е напълно забранено. Острови, бункери, подземни лаборатории, всички те са мистериозни и загадъчни. 

Гробницата на Цин Шъхуан

Открита през 1974 г., гробницата на император Цин Шъхуан никога не е била отваряна. Във времето е имало много активисти, които са били твърдо против откритието й, като се позоват на факта, че по време на разкопките неща, които са безценни за науката и историята, могат да бъдат унищожени или повредени.

Цин Шъхуане живял през III век пр. н е., като по време на управлението му Китай е обединен за първи път. Гробницата е завършена през 210-209 година преди Христа.

"Теракотената армия" е намерена през 1974 година от селяни, които пробивали артезиански кладенец.

15 неща, които веднага издават от коя държава е човекът пред вас

Змийският остров

Разположен във водите на Атлантическия океан, змийският остров е много близо до бреговете на Бразилия. Това е единственото място, където обитава една от най-отровните змии на нашата планета – златната усойница. За да се запази тяхната популацията, островът е затворен завинаги.

Въпреки това, когато налагат забрана, властите са помислили не само за застрашените видове, но и за хората, защото посещението на това място може да има сериозни последствия – на всеки квадратен метър има поне една змия.

Пещерата Ласко 

Уникалният природен феномен във Франция. По стените на пещерата има необичайни и уникални рисунки, които са на повече от 17 хиляди години. Дълго време пещерата Ласко беше чудесно място за екскурзии, но скоро изображенията започнаха да избледняват. Установено е, че причината за това е издишаният от човека въглероден диоксид, така че пещерата е била затворена от посещения.

Остров Сюртсей

Той е разположен близо до Исландия и е формиран поради изригванията на няколко подводни вулкана едновременно. Съществува от 1963 г. и има площ не повече от 3 квадратни километра. Неговата поява предизвика голям интерес сред учени от цял свят. Островът Сурси е визуален модел за това как се ражда животът на нашата планета и, за да не се пречи на този процес, за непознати входът е затворен.

Зоната 51

До 2013 г. правителството на САЩ усърдно отрече всички факти и слухове за някоя си област 51, като твърди, че в тяхната страна няма нищо подобно. Сега това е най-затворената и загадъчна военна база на планетата.

Тя се намира на 135 километра от Лас Вегас и е идеално място за провеждане на тестове на нови оръжия и нови военни разработки. Според непотвърдена информация, зоната се е образувала на мястото на катастрофирал космически кораб с чужд произход и поради това толкова старателно са се опитвали да я скрият от целия свят.

Тайните архиви на Ватикана

Папата притежава неизмеримо количество литература, която е включена в неговия личен архив, разположен в стените на Ватикана. Само дължината на рафтовете е 90 километра. Според информацията, която за съжаление не може да се потвърди, около половината от книгите и материалите са колекции от окултна литература от цял свят.

Островът Сентинел

Разположен е край бреговете на Индия и е затворен заради местните жители. Те все още не са докоснати от цивилизацията, така че индийското правителство реши да не се намесва в живота на племето. Но дори, когато се е случило мощно цунами, от континента са били изпратени хеликоптери, за да помогнат, аборигените са ги обсипали с градушка от стрели, които само потвърдиха позицията да не се намесват в живота им.

Джентълменският клуб „Уайтс“

Ето тук със сигурност няма да ви пуснат, освен, ако не сте мъж и не сте част от най-добрите британски семейства. При това дори някои от тях не могат да се уредят с членство там.

Това е най-известният клуб на джентълмените в Англия. Основан е през 1693 година от италианеца Франческо Бианко (Франсис Белия) и в него се продавал новооткритият горещ шоколад, но впоследствие се превърнал в типичен (но частен) клуб на джентълмени.

10 шокиращи странности на японците

Клубът е известен с „книгата на залаганията”, в която членовете правят какви ли не странни залози. Най-известният залог е за 3000 паунда и е трябвало да определи коя от двете дъждовни капки на прозореца ще стигне до долу първа.

Жени не се допускат до клуба, а мъжете могат да се включат, само ако са поканени от член на клуба, който има подкрепата на още двама.

Островът Ниихау

От 1864 г. островът преминава във владение на семейството Робинзон, което не позволява на никого да живее при тях. Там няма нито интернет, нито мобилна връзка, нито пътища, нито автомобили, нито магазини. Електричеството се произвежда от слънчеви панели. Роднините, напуснали острова, могат да се върнат към него само по покана.

Островът Морган

До крайбрежието на Южна Каролина има доста опасно място и това е остров Морган. На него живеят около 5 хиляди маймуни от същия вид. Те са дошли тук благодарение на хора от Пуерто Рико и, ако първоначално някои са били заразени с херпес, сега всеки примат е носител на болестта. Строго е забранено на хората да се появяват на острова, защото това може да доведе до последващи заболявания.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Д.ИВАНОВА

Д.ИВАНОВА 06.05.2021 20:37

За остров МОРГАН и заразените маймуни-защо не се предприемат действия за излекуване и облекчаване на страданията на горките животни