logo

Страната, където няма данъци и не трябва да връщате кредитите си

Страната, където няма данъци и не трябва да връщате кредитите си

Огромните нефтени запаси позволяват на хората там да живеят действително спокойно

Днес ще ви запознаем с държава, която за много хора все още е непозната. Тя влиза в класацията на седемте най-богати страни в света по ниво на доход на единица от населението и по ниво на живот. 

Да, сигурно сте се досетили - става въпрос за Кувейт. Мястото, където бензинът струва по-евтино от водата, заемите са без лихви, а разходите по домакинството се плащат от държавата, а понякога дори ви опращават и кредитие. 

Огромните нефтени запаси позволяват на хората там да живеят действително спокойно, там има едва 3, 5 млн. души, от които граждани на страната са 1 милион. Именно сред този златен милион се разпределят доходите от нефт. 

Например, когато сключват брак, младоженците получават от държавата подарък в размер на 250 хиляди долара. 

Заплатата на лекаря или учителя е 15 хиляди долара, но трябва да се отбележи, че местните не заемат редови, а само ръководни длъжности. 

Това са десетте най-скучни държави в света

Гражданите на Кувейт могат да си купят земя почти без пари, а ипотечните кредити са с нулева лихва и най-често те се опрожават след 5-10 години. 

Медицината и образованието са безплатни. Ако искате да се учите зад граница, правителството ще ви плати транспорта и ще ви даде стипендия от 2000 долара. 

Ако случайно някой се разболее и не може да бъде излекуван в Кувейт, му се изплаща лечението в която и да е страна, а също и разходите на неговите роднини. 

Помощта за дете е в размер на 200 долара и се плаща, докато то не навърши 26 години. 

Ако жена се разведе, тя получава по 1400 долара на месец, докато не си намери работа, а минималната пенсия е 3000 долара. 

През 2007 година правителството е опростило на гражданите кредити в размер на 1 милиард долара. 

А понякога просто раздава пари - например в чест на 50-годишнината от обявяване на независимост всички граждани на Кувейт получили по 3500 долара. 

Но това не е всичко. Миналата година всички желаещи са могли да получават безплатно продукти от първа необходимост като ориз, масло или пилета. 

НАСА разкри спиращи дъха космически СНИМКИ, показващи страхотни места на Земята

В Кувейт, на практика, почти няма данъци и за чужденците. Компаниите, които внасят в страната, плащат 4%, което си е почти минимален данъг. 

Но все пак, привилегиите се отнасят за гражданите на Кувейт. 70% от населението в страната е съставено от безправни гастербайтери, които обслужват "златния милион".

Затова и там да се получи гражданство е почти невъзможно. 

Цената на живот в Кувейт е доста по-ниска, отколкото в Катар и ОАЕ. А нивото на заплата за чуждестранните работници е доста по-високо. 

За строителството на собствен дом държавата дава кредит до 1 млн. долара, което обикновено стига за къща с всички удобства и пет стаи. Но най-важното - когато цената на нефта на световния пазар се вдига, емирът опрощава всички дългове на хората в страната. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп 25.08.2020 14:52

Ами това е,чак звучи като нещо нереални

Гринго

Гринго 25.08.2020 17:33

Всичко на този свят е преходно! Зависи в коя епоха се живее.

Жоро

Жоро 25.08.2020 19:04

А утре като тръгне електромобила и на никой не му трябва нефт?

Мм333

Мм333 26.08.2020 0:46

Ами то и тук трябва да ни плащат ,че сме им дали да експлоатират държавата ,но са толкова нагли ,а ние тъпи ,че ние им плащаме затова че ни обират.Същото е и с общините.Вместо кмета да ни дава девиденти от експлоатирането на нашата собственост,ние му плащаме.Върха на простотията.