logo

Съставиха изненадваща класация на най-гостоприемните държави

Съставиха изненадваща класация на най-гостоприемните държави

Проведено е изследване сред 21 000 души от целия свят

Сайтът за онлайн резервации Booking.com състави списък на най-гостоприемните страни. Изненадата в него е, че в топ 5 няма нито една европейска държава.

Компанията е провела изследване сред 21 000 души от целия свят. Участниците в допитването е трябвало да сравнят гостоприемството при пътуване в собствената си страна с това при пътуване в чужбина.

В петицата на най-гостоприемните страни според техните жители влизат Тайланд (85%), Индонезия (83%), Мексико (77%) Тайван (77%) и Индия (75%).

7 чудеса на света, които разочароват. Но никой няма да си признае, че се е минал

Тайланд

Именно тайландците най-често отбелязват, че тяхната страна е по-гостоприемна от другите. Държавата в Югоизточна Азия е известна със своите красиви тропически плажове и будистки храмове – подходящ избор за пътешествениците, ценящи топлия прием.

Индонезия

Страната на вулканичните острови и родината на комодските варани. Освен популярния Бали си струва да се посети и малкият остров Нуса-Пенида с дивите си плажове, кристално чиста вода и многочислени морски обитатели. Може да се отправите с традиционна балийска лодка (джукунг) до Медана - най-големия град на остров Суматра, определено си струва преживяването. Там можете да се разходите по джунглата около селцата Букит-Лаванг, изучавайки света на дивите животни и растения на Индонезия, а после да хапнете тропически обяд със своя гид.

На жената и децата им се гади в автомобила: 11 начина да се справите с проблема

Страната на вулканите се слави с гостоприемството си-83% от индонезийците са уверени, че посрещат туристите по- радушно от представителите на другите страни.

Мексико

Заема трето място в списъка на страните, чиито жители се считат за по-гостоприемни от представителите на другите страни. В столицата на страната – Мексико, има всичко необходимо за взискателните пътешественици - магазини, ресторанти с екзотична храна, както и множество музеи. Освен това Мексико предлага прекрасни пясъчни плажове, живописни горски хребети, джунгли и пустини.

Тайван

Малката островна държава привлича множество пътешественици с бурния си нощен живот, както и със забележителности като небостъргача Тайпе 101, музея на императорския дворец и нощния пазар Шилин. Ако се уморите от градските забавления може да посетите плажа Чишингтан, който е с форма на полумесец, или да се разходите по брега на живописното езеро Лиюй, както и да се разходите в националният парк Тароко. Освен това 77% от населението счита страната си за най-гостоприемна.

За какво да внимаваме, когато резервираме почивка, за да не изгорим жестоко

Индия

Тя също може да предложи редица забележителности, като построеният от бял мрамор дворец Тадж-Махал, крепостта с меден цвят Амбер-форд, а също така построеният от червен и розов пясъчник дворец Хава-Махал. Тези красоти привличат туристи от цял свят, а 75% от индийците считат страната си за една от най-гостоприемните.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай