logo

Списък на най-загадъчните места на планетата, където изчезват туристи (ВИДЕО)

Списък на най-загадъчните места на планетата, където изчезват туристи (ВИДЕО)

Остава въпросът дали наистина си струва да бъдат посещавани, колкото и да сте смели

На света има толкова много удивителни места, които всяка година привличат пътешественици от целия свят. Някои от тях се отличават с красиви пейзажи, където са разположени уникални архитектурни съоръжения. Но същевременно има и списък със загадъчни места на планетата, където изчезват туристи. 

Обяснение за това намират трудно дори учените, да не говорим за обикновените хора. 

Това е най-тайнственото място в Индия, никога не е изследвано, защото, който доближи - умира

Отправяйки се на пътешествие, много хора мечтаят да видят различни забележителности и да се заредят с незабравими преживявания. Но има и такива места, от които може и да нес е върнете. Те са пълна загадка и до ден днешен не е известно какво се случва с туристите, осмелили се да ги посетят. 

Списъкът, разбира се, се оглаява с известния на всички бермудски триъгълник. На това място изчезват не само хора, но дори цели кораби, а самолетите все едно се разтварят във въздуха, загубвайки се от екрана на радарите. 

Затова и ако някои пътешественици достигнат до тази зона, по-добре да размислят дали да продължат, преди да я преминат с яхта. Макар и в последните години да няма регистрирани изчезвания, опасността реално съществува. 

Друго такова място е Молебският триъгълник. Намира се в пограничната територия на Свердловска област и Пермския край. Мястото е известно с това, че там периодично изчезват цели групи туристи.

Всичко това е привлякло вниманието и на учените. 

Те са успели да доловят странни атмосферни явления, напомнящи НЛО. Не е известно къде в този район изчезват хората и какво се случва с тях. Районът е известен с много легенди, съществуват и свидетелства на хора, които твърдят, че са виждали странни същества, които са високи поне три метра, но така и няма доказателство дали те не са плод на местния фолклор. 

Череповецкото блато. Разположено е на територията на Вологодска област. Забележително е с това, че там често има случаи на самоубийства, причината за които в повечето пъти така и не е изяснена. 
На същата територия всяка година изчезват хора и така и никой от тях не е открит. Мястото е страховито дори и на външен вид. 

Дяволската пропаст. Тя се намира в Псковска област. Случаите на изчезвания са започнали да бъдат забелязвани още преди 1917 година. 

Марфа – градът с най-голямата неразгадана американска мистерия (ВИДЕО)

Дори и да не изчезвали, много от хората, пребиваващи в тази местност, се връщали с напълна загуба на паметта и никой не успявал да обясни как е станало това. Други пък губели разсъдъка си. Затова и местните съветват - по-добре не ходете там!

На света действително има много странни места, но остава въпросът дали наистина си струва да бъдат посещавани, колкото и да сте смели и да си падате по рисковия туризъм. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай