logo

Скритото съкровище на приказното Амалфи

Скритото съкровище на приказното Амалфи

Това е един красив град с много туристически атракции, които ще пленят въображението ви

Когато хората чуят за Италия, обикновено веднага се сещат за пица. Да, Италия е известна с пицата си, но тази страна има страшно много повече какво да покаже на гостите си.

Чували ли сте за скритите съкровища на Амалфи? Може би да, тъй като красивият град на югозападния бряг на страната става все по-популярен.

Природата там е изключително красива и Амалфи е място, което посетителите на Италия вече трудно могат да подминат.

Затова ще ви разкажем за едно едно такова скрито съкровище, което със сигурност ще ви остави очаровани.

Най-малкият град в Италия: Красив плаж без туристи

Равело

Има причина Равело да се счита за перлата на Амалфийския бряг. Курортният град е разположен на Тиренско море.

Там се намират скалните градини, а през лятото се провеждат много концерти на открито и закрито. Равело е красив град с много туристически атракции, които ще пленят въображението ви.

Ако търсите място, на което да забравите всичките си проблеми и да се позабавлявате, курортът Равело е чудесен избор, съобщава The Travel.

Как да стигнете до там

За своето пътуване можете да ползватекола или автобус от Амалфи до Равело. Пътят е дълъг 7 км и отнема около 20 минути. Ако ползвате автобус е препоръчително да отидете по-рано, тъй като те се пълнят много бързо по обясними причини.

Какво да правите

Пристигнали сте в Равело, какво следва? След като се настаните, можете посетите няколко удивителни места, които със сигурност ще оставят у вас чудесни спомени.

Вила Чимброне

Ако обичате градините, Вила Чимброне е една от най-известните и красиви градини в Равело. Можете да се изгубите в нейната елегантност и изтънченост. Разходката в нея и свежият въздух ще ви приближат още повече към природата.

Освен това от там се открива зашеметяваща гледка към Амалфийския бряг. В нея има бар, където посетителите могат да се подкрепят. Докато сте в градината потърсете статуята на Церера, шлема на Меркурий и малкия храм на Бакхус.

Входната такса е 7 евро.

Обиколка на Амлафийския браг с кола или корабче

На тази обиколка можете да се насладите на Амалфийския бряг по избрания от вас начин. Ще можете да разгледате и удивителната архитектура на Амалфи. Туристите могат да хапнат в града или да се отдадат на малко шопинг в Позитано.

Помпей

Помпей е задължително място за посещение, но често пътищата, водещи към него, са задръстени. Все пак, ако изберете подходящия момент, там ще изживеете едни от най-запомнящите се моменти.

Италианските Малдиви – райските плажове на Ботуша

В продължение на векове Равело привлича като магнит световноизвестни личности. Сред тях са Рихард Вагнер, Грета Гарбо, Грета Гарбо и Д. Х. Лорънс.

Годишният фестивал в Равело първоначално започва като събитие в чест на музиката на Вагнер, но сега там се изявяват ралични видове музика и изкуства.

Наред с Вила Чимброне, Катедралата и Вила Руфоло са сред най-забележителните атракции в градчето.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай