logo

Разрастване: Първенецът в секстуризма Тайланд привлича посетители с още едно забранено удоволствие

Разрастване: Първенецът в секстуризма Тайланд привлича посетители с още едно забранено удоволствие

За никого не е тайна, че Тайланд се слави като една от най-големите дестинации за секс туризъм по света. Въпреки че формално проституцията в страната е забранена от 1960 година насам, най-древната професия докарва приход от 6,4 млрд. долара (през 2015 година), което е значителна част от брутния национален продукт на страната.

Правителството на екзотичната азиатска държава се кани да предприеме ход, с който на практика ще увеличи още повече приходите си от туризма. То смята да премахне забраната върху специфичен начин за „разпускане“ – нещо, което други държави вече направиха, но не и в Азия.

Безценни съвети, ако ще пътувате до Тайланд! Българи разкриха ужасяващи преживявания

Ако промяната бъде приета, Тайланд ще навлезе в един нов пазар, който според американски анализатори до 2025 година ще достигне обем от умопомрачителните 55 млрд. долара. Не става въпрос, обаче, за легализиране на проституцията, а на нещо не по-малко противоречиво и считано дори за вредно.

Тайланд смята да се превърне в първата азиатска държава, легализирала медицинската марихуана. Такава стъпка вече предприеха Канада, Австралия и Израел, както и половината американски щати. Проектът за закона вече е изпратен до парламента на страната.

Предвижда се канабисът да бъде само за медицински цели, не за „забавление“. Строгите закони срещу разпространението му си остават, въпреки че страната продължава да бъде разпределителен пункт за наркотици в целия регион.

Сексът не е най-странната причина за туристическо пътуване – има много по-откачени

Председателят на комисията по здравеопазването в парламента Джет Сиратраанон пък похвали качеството на плантациите с марихуана в страната, която се развива изключително добре в „златния тиръгълник“ между Тайланд, Лаос и Мианмар. „Правя това, защото е възможност за тайландския народ. Тайланд има най-добрата марихуана на света“, заяви той.

Това се потвърждава и от експерти. Бизнесът вече се заканва, че ще превърне страната в лидер по отглеждането, преработката и произвеждането на продукти от канабис.

Коментирай