logo

Разочарование: Така живеят богаташите в Хонконг

Разочарование: Така живеят богаташите в Хонконг

По нищо, освен колите, не можеш да разбереш, че това е престижен квартал

Мислех, че богаташите в Хонконг имат огромни дизайнерски апартаменти и премиум клас места в подземни паркинги, но се оказа напълно различно, пише на блога Travel Maniac.

Не, само с премиум колите са добре. Както ми каза моят приятел, живеещ в Хонконг, всеки уважаващ себе си местен трябва рано или късно да си купи Porsche или, в най-лошия случай, Tesla.

Защо Тесла в най-лошия случай? Тъй като за премиум колите в Хонконг, данъкът е 100% . А за електрическите автомобили - 0%. Тоест, Tesla, в сравнение с така обичаните тук Porsche, е просто много евтина.

Защо момичетата в Куба са толкова приветливи към туристите?

В последния си ден в Хонконг помолих приятеля ми да ми покаже районите, където живеят богатите местни жители, тези, които могат да си позволят не китайски и японски, а европейски коли с луди данъци и които работят във всички тези финансови компании в стотиците блестящи небостъргачи.

"Без съмнение, сега ще те заведа в един много престижен квартал. Там живеят всички тези бели якички."

"Успешно", какво означава това в разбирането на местно ниво, попитах. 

"5000 американски долара заплата, винаги в костюм, работи в ИТ, финанси, може би в търговска компания, скъп автомобил. И да, много е важно да живееш тук в престижен район. Тоест, ако се изкачиш по кариерната стълбица, в един момент трябва да преминеш към по-подходящо жилищно състояние..."

Докато разговаряме с приятеля ми, бързо се пристигаме в квартала. Наоколо - обичайната картина в Хонконг: невзрачни къщи на различни етажи на различни етажи, какофония на климатици и табели, първите етажи са изцяло заведения за хранене и обикновени азиатски магазини.

Шокираща оферта: Компания води пиячи на алкохолен тур в… Северна Корея

Е,това е един от престижните райони, в които живеят богатите хонконгчани “, казва моят приятел водач.

Оглеждам се по улицата, която по нищо не се различава от която и да е друга, освен, може би, че е задръстена с доста скъпи паркирани коли.

Porsche, Aston Martin, AMG Mercedes-Benz и BMW-M са тук, както на паркинга на голяма автокъща.

Освен това Panamera за 200 хиляди долара (или дори повече, като се вземат предвид местните данъци) може да стои доста спокойно в близост до планина от строителни отломки, а BMW X6M точно на задния вход на евтина закусвалня.

И въпреки че богатите и успешни хора от Хонконг живеят тук, след като са се преместили от по-малко престижни райони, техните навици и нужди не са много по-различни, въпреки ключа за скъпа кола в джоба и перфектно изгладената бяла риза.

И ако вдигнете глава и внимателно разгледате къщите, в които живеят, става много тъжно.

Разбира се, има съвременни високи небостъргачи, но това често не са най-престижните райони, въпреки че жилищата там са с по-добро качество. 

Всъщност това са гетата и са разположени много далеч от центъра на Хонконг.

Е, Сохо или Цивик са за тези, които печелят страхотно, за печелещите 5000 долара на месец хонконгчани, просто те не са достъпни. Там трябва да имате доход най-малко 50 хиляди ...

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай