logo

Рай в затвора: Турист отиде в Куба и преживя най-страшния си кошмар

Рай в затвора: Турист отиде в Куба и преживя най-страшния си кошмар

Условията били „доста поносими“, обаче в хотела имало мравки, скоро съпругата му започнала да има и проблеми със стомаха

Турист, който почиваше в Куба по време на пандемията от коронавирус, се озова в уютен хотел и сподели впечатленията си. Историята си Ян Декър публикува на своя блог за пътешествия.

Както отбелязва той, решил да лети до до курорта Кайо Коко със семейството си в началото на декември, но се оказало, че детето му има положителен тест за коронавирус.

Поради тази причина цялото семейство било изпратено в специално обособена стая в хотел за заразени и контактните с тях.

„След като се установихме, срещнахме още няколко като нас.

Всички те се чувстваха чудесно и никой нямаше симптоми на коронавирус: температура, загуба на вкус и мирис. 

Много от тях живееха в страх, бояха се да напуснат стаите си”, казва туристът.

Самият хотел, разкрива той, бил заобиколен от въоръжени мъже и приличал на „затвор сред райски палми и ослепително бял пясък“. 

Шантавите традиции на кубинците, които само те си разбират

Условията били „доста поносими“, обаче в хотела имало мравки, скоро съпругата му започнала да има и проблеми със стомаха. 

„Донесоха поднос със запечатани пластмасови съдове с печени зеленчуци, предизвикателно ги плеснаха на пода пред вратата и си тръгнаха.

Ако поне знаеха колко бяхме платили за пътуването “, пише пътешественикът, добавяйки, че след известно време храната се подобрила и на гостите дори започнали да носят меню.

Обобщавайки, туристът отбелязва, че не съветва никого да повтаря опита му в Куба и да „мисли три пъти“, преди да си купи билет. 

Защо кубинските пури са толкова безбожно скъпи ВИДЕО

Той добавя, че продължава да почива в курорта и се опитва да повтори теста, за да прекара остатъка от ваканцията в нормални условия.

По-рано беше съобщено, че други туристи, посетили Куба по време на пандемията, описват почивката си с думите "пълно фиаско".

Те споделиха, че са прекарали една седмица в карантина поради контакт със заразен с коронавирус в тяхната група, а когато най-накрая са били освободени от хотела да отидат до океана, се оказало, че там са забранени всички плажни дейности.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай