logo

Потомците на великите монголи, кои са те?

Потомците на великите монголи, кои са те?

В тази страна пътеществието все още е изпитание

Някога могъщата монголска империя, създадена от Чингис хан, ужасявала много племена и народи. Монголско-татарското надмощия е продължило векове... 

Но какво е сега? Сега можете лесно да вземете билети и да летите до Монголия или да дойдете в тази страна с кола, както направихме, когато отидохме на двуседмично пътуване из цялата страна с две коли Toyota, пишат руски пътешественици.

Какво ще види пътникът?

Невероятно красиви пейзажи, на някои места просто страхотни, например, каньонът Хармен Цав си заслужава! Поради лошите пътища и липса на инфраструктура, малко хора стигат до тези места, например там бяхме напълно сами. Но щом пътищата бъдат построени, това място ще бъде изключително популярно. Този каньон, не толкова далеч от Китай, и не е трудно да си представим бурен поток от усмихнати китайци, който просто ще помете всичко по пътя си.

В тази страна стрийптийзът се счита за художествена гимнастика

В по-голямата си част в Монголия няма пътища, има само посока. Понякога карахме по цял ден и не срещнахме нито една жива душа.

Монголите, както преди много векове, живеят по номадски обичаи, само че често вместо коне използват мотоциклети. Може би това е най-често срещаният транспорт в страната. Дори видяхме овчари на мотоциклети.

Малко известни, но вълшебни места в Италия

И в нито един град или село не забелязахме, че поне някой се занимава с отглеждане на зеленчуци. И ние не видяхме нито едно пиле, но в обширните полета видяхме огромни стада овце, кози, якове и дори камили.

Да, хората в Монголия не са богати, но не се забелелязва,  това да притеснява потомците на великите монголи, които почти завладяха половината свят.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай