logo

Помислих, че това е мивка за хора с отклонения, но после разбрах защо е такава идиотска

Помислих, че това е мивка за хора с отклонения, но после разбрах защо е такава идиотска

Миенето на ръцете се превръща в някакво особено извращение, по друг начин този процес не може да се нарече

Спомняте ли си красивия ми хотел в Найроби с най-ниските оценки и най-лошите резервации на Booking? Пак се връщам към него, пише Джошуа Нийл, който дава съвети на такива като него, които обичат да пътешестват.

На сайта си разказва за впечатленията си от един уж лош и евтин хотел, от който той всъщност е бил очарован. Но все пак с една малка особеност. 

Тъмнокожи принцеси или как изглеждат кенийските момичета

Работата е там, че в допълнение към всички странни и забавни моменти, за които вече успях да разкажа, включително вилици, вързани за маси в ресторанта, този прекрасен хотел имаше и напълно зашеметяваща баня, която неописуемо ме зарадва с мивка.

Разгледайте снимката и сами ще разберете всичко. Кранът на този умивалник е разположен по такъв начин, че само дете с мъничките си ръце може да мие ръцете си в него.

За възрастен по обичайния начин не става, трябва да си изплакнете ръцете, но ще се изпръскате, просто ъгълът е такъв. 

В резултат на това, когато се опитвате да измиете ръцете си след мръсните улици на Найроби, старателно ги поливате, а водата пръска по един или друг начин във всички посоки.

Тоест миенето на ръцете се превръща в някакво особено извращение, по друг начин този процес не може да се нарече.

Със ще попитате защо това е направено така. И тук трябва да спомена, че все пак става въпрос за Найроби -  столицата на Кения. И в тази страна, както и в много други африкански страни, има проблем с водата. 

Качеството на тази вода и нейната опасност за пиене е съвсем друга история: ясно е, че пиенето от чешмата в Африка е просто смъртоносно.

Затова се инсталират такива странни умивалници, така че просто да не е удобно човек да мие ръцете си дълго и под силен поток вода.

Както казах, тя се напръсква, докосвате умивалника с ръцете си през цялото време и в резултат на това свиквате да отваряте крана едва-едва, а вие се опитвате да измиете и изплакнете ръцете си бързо.

Между другото, тоалетните също са икономични. И това е много просто: тягата на поплавъка е възможно най-ниска. По този начин, след пускането й, се натрупва съвсем малко вода, тъй като поплавъкът веднага блокира подаването на вода в резервоара.

Вижте Кибера - най-голямото гето в света!

Не знам как подобна тоалетна се справя със сериозните предизвикателства на гостите на хотела ...

Но заедно с тези странни „технологии“, шпионирах в Найроби и много готино устройство. Под душа.

Това е проточен бойлер.

По време на пътуванията си по света срещнах много различни подобни дизайни, особено в евтини хотели и често тези нагреватели работеха много зле.

Те просто нямаха време да загряват водата до приемлива температура, беше невъзможно да ги настроят удобно, така че водата да не бъде нито вряла, нито студена. 

Но този африкански нагревател на копчето точно върху душа се оказа идеален.

И да, те не пестят вода под душа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай