logo

Планината Вотоваара - "портал към друг свят"

Планината Вотоваара - "портал към друг свят"

Някои я свързват с мистериозната древна цивилизация Хиперборея

Сред многобройните езера и гъсти гори в централна Карелия се губи мистериозната планина Вотоваара. Поради отдалечеността си тя не е включена в списъка на популярните туристически маршрути, но всяка година има все повече желаещи да посетят това уникално място.

Мнозина я смятат за едно от най-мистичните места в Русия, място със силна енергея и я наричат ​​карелския „Стоунхендж“. Някои дори я свързват с мистериозната древна цивилизация Хиперборея.

Добре пазена тайна: Италианският бряг на боговете крие чудотворна постройка

На върха й (417 метра над морското равнище), на площ от около шест квадратни километра, има около 1600 камъка (сеиди), положени в някакъв тайнствен ред, голям брой мегалити, светилища, олтари, каменен басейн и стълбище към небето от 13 стъпала.

Мненията на учените за произхода на този природен паметник са разделени. Някои вярват, че това е древен култов комплекс, други смятат, че това са следи от ледници и земетресения.

Суеверните хора смятат Воттоваара за място на концентрация на зли сили и мост към друг свят. Според екстрасенсите това място има висока енергия.

Какви тайни крие часовниковата кула в Благоевград?

Воттоваара е покрита с много легенди и слухове. Някой тук видял НЛО, духове, чул странни звуци. На някои часовниците спирали, имало неизправност на електронното оборудване, възникват здравословни проблеми.


Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай