logo

Петте най-опасни мафиотски групировки в света

Петте най-опасни мафиотски групировки в света

Сред тях е и Бамбуковият съюз, който е основан в Тайван

Мафиотските групировки съществуват на практика навсякъде. Някои от тях са били принудени да се прикрият напълно, други се подсигуряват с необходимите политически връзки и дори не крият престъпната си дейност. 

Ето и пет от най-влиятелните и опасни мафиотски групировки на света.

Бамбуковият съюз

Това е една от най-влиятелните мафиотски групировки в Тайван. Тя има влияние не само в Азия, но и в Европа, Централна Америка, дори и в Северна Корея. По непотвърдени данни самият Ким Чен Ун е един от покровителите на тази мафиотска структура. 

Това е най-странният квартал в целия свят! Контролира се от мафията, но...

Основната й дейност е в изпълнението и уреждането на мокри поръчки, рекет и издирване на големи длъжници. През последните години представителите на Бамбуковия съйз са започнали да участват и в легалния бизнес. 

Всякакви опити на властите да пресекат дейността на групировката до момента са без успех. 

Мара Салватруча 

Тази групировка е създадена относително скоро - през 1980 година в Лос Анджелис. За краткия период, в който съществува, Мара Салватруча се превръща в една от най-влиятелните в Северна и Южна Америка. По данни на ФБР в групировката членуват не по-малко от 80 хиляди души и тази цифра постоянно расте. Мафиотската структура се слави с изключителна жестокост и така държи в страх цели квартали в различни градове.

Групировката се занимава с всякаква незаконна дейност - поръчкови убийства, грабежи, рекет, сутеньорство, търговия с оръжие и наркотици. Неотдавна представители на Мара Салватруча са се включили и в бизнеса с нелегални мигранти, желаещи да се доберат до САЩ.

Ямагути-Гуми

Спомене ли някой за престъпните синдикати в Япония, първото, за което човек се сеща, това е Якудза. Самата групировка се състои от няколко десетки по-малки кланове. Сред тях най-влиятелен и опасен е Ямагути-Гуми. Той е дотолкова популярен в света, че много държави са създали за върхушката на този клан персонални санкции и забраняват какъвто и да е контакт с него, особено на банките си. 

За да станете членове на Ямагути-Гуми, трябва да преминете през определени изпитания и да направите на тялото си специални татуировки. Ако някой от представителите на този клан извърши нарушение, му режат палците. 

Членовете на Ямагути-Гуми са измислили и собствен начин за присвояване на големи пари. Те купуват част от дадена компания, след което започват да търсят уличаващи факти за другите акционери. После започва и шантажът. 

Най-често членовете на клана искат големи суми пари или останалата част на компанията. 

Солнцевската ОПГ

Веднага след разпада на някогашния СССР на територията на Русия започват да се образуват различни престъпни групировки. 

Една от най-влиятелните и опасните е Солнцевската ОПГ. Бурното развитие на групировката й помага да получи влияние в много руски градове. Силата на "солнцевците" се увеличава и от близките им взаимоотношения с представители на италианските и латиноамерикански групировки. 

Основната дейност на тази ОПГ са рекет, отвличания, поръчкови убийства и търговия с оръжие и наркотици. Знае се, че те контролират няколко от основните канали за дрога в света. 

Италианската Камора

Най-старата мафиотска структура в Италия е Камората. Тя се споменава за първи път през 18 век. Камората се появява в Неапол, но за дългото съществуване на групировката нейни структури се разпростират не само по цяла Италия, но и в много други държави по света. 

Мафиотите от Камората имат контрол и върху политическа власт. Контролират най-вече хора на определени позиции в съд, полиция и прокуратура. Те се интересуват само от финансовото благополучие. Основният им източник на средства идва от продажбата на кокаин, поръчкови убийства и търговия с влияние. 

Жестоки, но прекрасни! Кои са момичетата "сукебан" и защо цяла Япония е изпадала в ужас от тях (СНИМКИ)

Доколкото може да се каже, че е организирана изобщо, тя се е управлявала от някаква естествена йерархия и принадлежност; служителите от всяка степен се самоосъществяват и зависят от силата на характера за силата, която упражняват. Може да се нарече система на тормоз, при която всеки водач, който може да се наложи на другарите си, на свой ред е насилствено контролиран от един от по-висши, отколкото от самия себе си, който отново е подчинен на други и т.н. от уличното момче, което получава живеейки, като продаде купчина пури, на висшия служител и може би на члена на Парламента. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай