logo

Парадокси на Хелзинки. Какво ме изумява във финландската столица

Парадокси на Хелзинки. Какво ме изумява във финландската столица

Абсолютно всичко тук затваря в 18 часа

Наскоро с мъжа ми и дъщеря ми отидохме на разходка в Хелзинки, пише наша туристка в социалните мрежи. Времето е супер, слънцето, лятото - красота. 

На гарата в Хелзинки има повече чайки. Обсъдихме със съпруга ми защо е така и решихме, че в центъра има повече хора, тук има колички, продаващи бърза храна. Чайките помирисват ароматната вечеря и веднага долитат. Преди няколко години една такава красавица грабна парче пица направо от ръката на съпруга ми.

По пътя към пристанището чухме джаз концерт. Усилвателите работеха добре, улицата беше изпълнена със звукови вълни. Хора... 

7 стъпки за лесен секс с тайландка 18+

 През лятото в Хелзинки наистина има тълпи, защото идват чужденци, въпреки че тази година, поради пандемията, не би трябвало да има много от тях, въпреки това има тълпи. В пристанището обикновено има пазар, пълен със сергии със сувенири и леки закуски. Но този път не видяхме сувенири - все пак пандемията удари туризма. Продаваха се горски плодове, гъби, зелен грах.

Но знаете ли какъв е парадоксът? Самият център, петък, времето е страхотно, музикалните концерти са на улицата - и цялата търговска дейност в пристанището затваря в 18:00. Отидох в кафене да си купя сладолед - не, казват, затваряме. Съпругът ми е финландец и дори той не разбира какво е свещеното значение на ранното зотваряне, защото местните жители, финландците, едва са завършили работния си ден и са излезли на лятна разходка. 

Но паркът е празен. Природата във Финландия винаги учудва от положителната страна: чиста, зелена. Стойте толкова дълго, колкото искате. В коментарите, че изобщо не е било така на Wappa, първи май. Може би, но това е само 1 ден в годината.

Откриха средновековен град до Бургас с величествена кула

Има мнение, че финландците малко следват модата и само чужденците носят високи токчета. Но това не е така! По-точно, в по-голямата си част е така. Но в столицата видях много изключения. Като цяло в Хелзинки през лятото можете да видите интересно облечени хора.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай