logo

Никога повече няма да посетя Прага през лятото, защото...

Никога повече няма да посетя Прага през лятото, защото...

Плъхове, миризма на урина и тълпи, по-добре отидете извън сезона

Не обичам да пътувам в разгара на сезона, но този път трябваше да отида да IT семинар, който се проведе в Прага в края на юли. По-рано от приятели чух много ентусиазирани отзиви за Чехия, въпреки че аз самата никога не съм бил в тази страна, пише българка в социалните мрежи.

Още от началото ще кажа, че впечатленията ми бяха много противоречиви.

Мислех, че с времето лошото ще бъде забравено, както обикновено се случва, и ще останат само добрите спомени. Но някои неща в лятна Прага дори шест месеца по-късно ми се струват не по-малко шокиращи.

Ако планирате ваканцията си през юли или август, трябва да сте наясно с това. Може би все още имате време да отложите ваканцията за пролетта или есента.

На пазар в Ню Йорк: Какви продукти може да се купят за $100?

Тълпи от хора

Това, разбира се, е предвидимо. В Прага е евтино, хората идват тук да почиват не само от Източна Европа.

Тук има много италианци и англичани, които си устройват тук естрадни партита. Бъдете подготвени за факта, че през деня не можете да се промъкнете по централните улици, а вечер няма места в заведенията.


Стотици плъхове

Представете си, че вечер след горещ ден отивате на разходка по Вълтавския насип. Красива вечер, звукът на водата, светлините, старият град - всичко е романтично, докато първият плъх не премине пътя пред вас. И има много от тях.

Вторият елемент в списъка на разочарованията следва от първия. Заради огромните тълпи, които постоянно пият или ядат, в града има много боклук, който чехите нямат време да чистят физически. Какво им остава на местните гризачи? Никъде не съм виждала толкова много плъхове и мишки на улицата.

Да покорите хаотичния Мумбай само за 48 часа? Мисията е напълно възможна

Миризми

Мнозина отиват в Прага да пият евтина добра бира. Тя тук е навсякъде, дори в душ геловете.

Ако бирата е на всеки ъгъл, то всеки ъгъл се превръща в тоалетна. Вечерта Прага се изпълва със съответните миризми.

Този проблем е особено характерен за крайбрежната улица. Не очаквайте да си починете от летните горещини тук; крайбрежната улица изобщо не мирише на речна вода.

В същото време всяка кръчма има тоалетна, но любителите на бирата обикновено ги игнорират. Очевидно в техния списък за туристически приоритети има точка „да си направят нуждите на крайбрежната“.


Жега

През последните години в Европа има необичайно топли лета. Жегата започва в 10 сутринта. Топлината изостря и трите предишни проблема: боклукът започва да мирише, тълпата се освежава с бира ... и т.н. Единственият момент, когато наистина можете да се насладите на гледката към града, е ранната сутрин.

Сигурен съм, че ще има пътешественици-фенове, които ще кажат, че оплювам този красив град и има повече плюсове, в лятната екскурзия до Прага, отколкото минуси.

Може би са прави. Но за тези, които предпочитат удобен престой, по-добре е да изберат по-малко популярен сезон за пътуването. Тогава от Прага ще останат само добри спомени.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай

Били

Били 31.01.2020 16:21

Бях в Прага през март. Много ми хареса,красив град, не ми се тръгваше.

Тед

Тед 31.01.2020 19:36

Не вярвайте на такива! Аз бях в Прага през Юли и си беше доста хладно. Никъде не видях плъхове. Това за боклука и за тълпите пиячи на бира си е доста преувеличено!

Българин

Българин 01.02.2020 16:17

Пълни глупусти и простотии, къде са те къде сме ние. Светлинни години, дамата сигурно е била с някой миризлив българси плъх.

mtahchiev

mtahchiev 01.02.2020 21:13

Прага е една от най красивите столици в света,и е много по чиста от повечето столици в света.стой си на село като ти харесва

itito

itito 02.02.2020 5:54

IT сектора е пълен с олигофрени тая змия е още по зле сравнява Прага със Столипеново ми се струва ;)

nqkoi

nqkoi 02.02.2020 5:59

Kato gledam snimkata si mislia che zhenata dori ne e kazala vsichko. No Ganiu nali si e mizernik - kyde bili te, kyde sme nie? Kydeto vi e akyla, tam ste. I po-dobre si stoite na selo, che v Chehia niamate shans i dori nqkoi da vi prepikae, pak vie shte ste vinovni.

Тодор

Тодор 02.02.2020 7:46

Пълни глупости 6 години живея в чехия и няма една дума истина ...

хвърчилка

хвърчилка 14.02.2020 10:03

Прекрасна е Прага.