logo

Нечестно: Бизмесмен от Лас Вегас влезе затвора в Дубай, причината ще ви изуми

Нечестно: Бизмесмен от Лас Вегас влезе затвора в Дубай, причината ще ви изуми

Няколко дни преди командировката мъжът взел наркотици в щата Невада, където е разрешена употребата на марихуана за развлекателни цели

В края на февруари 51-годишният бизнесмен от Лас Вегас Питър Кларк, пристрастен към конзолни игри, реши да лети до О.А.Е., за да посети арабски звукозаписни студия. Едва ли обаче предполагаше, че ще стигне до затвора.

Ваканция и смърт в Занзибар: Туристи носят редки болести и умират след почивка в Африка

Няколко дни преди командировката мъжът употребил наркотици у дома. В щата Невада е разрешена употребата на марихуана за развлекателни цели.

В Дубай Кларк успял да прекара само един ден. Мъжът бил откаран в местна болница с обостряне на панкреатит. Лекарите открили следи от марихуана в пробите от урината, необходими за лечение. В съответствие със законодателството на ОАЕ, лекарите уведомили полицията на емирството за резултатите от тестовете на туриста.

В резултат на това американецът бе арестуван и затворен за три дни за неправомерно поведение. След освобождаването му той беше принуден да отседне в хотела си в очакване на решението на прокуратурата да му повдигне обвинение. В момента Кларк няма право да напуска страната.

Занзибар въведе шокираща забрана! Туристите плащат яка глоба, ако...

„Знаех за строгите закони за наркотиците в Дубай, но нито за миг не съм мислил, че това, което направих законно в собствената си държава, ще доведе до ареста ми“, каза Кларк.

Организацията "Задържан в Дубай", която помага на чуждестранни затворници в арабската държава, обяви готовността си да участва в процеса на страната на американеца.

Според основателя му Рада Стерлинг, Кларк може да получи няколко години затвор. Тя добави, че американското посолство в Дубай трябва да се намеси в случая.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Ориенталски кенеф

Ориенталски кенеф 19.04.2021 19:25

Затова се ходи само в Европейски страни, никога в Ориенталски Кенеф или Африка!

Дедо Шишарко

Дедо Шишарко 20.04.2021 15:53

Този пък, за две цигарки, сега задника му ще цъфне, като карамфил... И кажете сега, коя наша ужким певица е ходила пак до Дубай, да заработи некой гущер?

боц боц

боц боц 04.05.2021 11:31

преди три години за малко да вляза в женския вагон в метрото шях да имам големи проблеми