logo

Не правете това в Англия! 5 ​​неща, които са забранени, но малко хора знаят за това

Не правете това в Англия! 5 ​​неща, които са забранени, но малко хора знаят за това

Абсолютно неприемливо е да приберете намерена изгубена вещ

Физическото наказание на деца във Великобпитания е строго забранено.

Прекрасна история от руски емигранти, която  илюстрира това: мама, татко и 4-годишно дете купуват хранителни стоки за една седмица в магазина. Момчето помолило да купи нещо и когато му отказали, той изпаднал в истерия. Родителите знаят, че това е доста типично за определена възраст, детето проверява границите на допустимото и т.н.
Татко вдигнал сина си от пода и леко го плесна по дупето.

Божият мост край Враца е истинско природно чудо, но е малко познат

На изхода от магазина семейството чакал полицай, който им взел всички данни и предупредил, че при още един такъв случай - и социалните служби ще дойдат в дома им.


Да пиете в транспорт. Но не навсякъде.

В Лондон транспортната служба TFL, известна още като Транспорт за Лондон, забранява пиенето в метрото, автобусите, метрото и др.

Но можете да го правите в националните влакове! И понякога можете да отидете за добавка, без да напускате влака.


Да носите ножове и бензинови туби със себе си

За разлика от САЩ, Великобритания има строги забрани срещу огнестрелните оръжия. Ножовете могат да бъдат само по-къси от 7,62 см и само от хора над 18 години.

Отровената румънска долина и селото, заличено по волята на Чаушеску

Ако в САЩ най-много престъпления се извършват от някой с пистолет, излязъл да стреля по хора, в Лондон това са пробождания - човек с нож напада минувачите. И има много такива случаи. Следователно все повече ножове с тъп връх се продават.


Да пренасяте млечни продукти и месо

Все още не всички български продукти могат да бъдат закупени в Англия. И не можете да си носите мляко - ще го отнесат при проверката, ако го хванат.


За вземете нещата, които намерите

„Това, което е паднало, е загубено“ не е свързано с Великобритания. Трябва да занесете намереното в полицията. И само след месец можете да си го присвоите, ако собственикът не е намерен.

Всъщност хората взимат нещата и ги поставят/закачат наблизо на видно място, така че човекът, който е загубил, веднага да забележи своята вещ.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай