logo

Най-страховитата люлка на света

Най-страховитата люлка на света

Тази в Оаху се люлее над бездънна бездна и е забранена от властите

Люлките, на която само най-отчаяните смелчаци се осмеляват да се люлеят над бездната, са разположени на остров Оаху в Хавайския архипелаг - най-любимата дестинация на плажа за туристите, където годишно идват поне шест милиона души.

И на този остров има стълбище към небето, забележително във всяко отношение - стълбите Хайку, построени през 1942 г. от ВМС на САЩ за прокарване на комуникационен кабел към военната база, намираща се по това време там. 

10 града, изникнали в пустинята, в които сега милиони искат да живеят

С течение на времето обаче базата беше изоставена, но живописното стълбище остана. Реконструкцията й през 2003 г. струва на американците почти милион долара, но пътеката така и не се превърна в туристическа атракция и все още е строго забранено да я посещавате. Нарушаването на тази забрана заплашва туристите със значителна глоба или дори малка присъда в затвора.

Това обаче не спира желаещите да се изкачат по стълбите на Хайку, а туристите правят това най-често рано сутринта, преди служителите на реда да се събудят и да започнат своите задължения.

Австрийско село се умори от звучното си име Fucking и се прекръсти

Освен това някой дори е построил на самия връх на планината Пуукеахиакахо, където водят стълбите на Хайку, тази зловеща люлка, която за някои „нарушители на закона“ се превръща в друга привлекателна атракция на остров Оаху. Е, да се возиш на такава люлка се смята просто за върха на отчаяната смелост, което не всеки решава да направи. И все пак такива глави със сигурност ще бъдат намерени...

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай