logo

Най-богатият комунистически град, където всеки има скъпи коли, къщи и поне 100 хиляди долара на сметка

Най-богатият комунистически град, където всеки има скъпи коли, къщи и поне 100 хиляди долара на сметка

Контролът над местните медии и забраната на местните жители да говорят с чуждестранната преса запазват в тайна истинските ужаси на тази оруелска общност

Ако се вярва на местните, Хуаши е най-богатият град в Китай, където всеки жител там има повече от 100 000 долара в своите банкови сметки и работи седем дни в седмицата.

Основан през 1961 г., Хуаши се позиционира като модел на китайския комунизъм. Гражданите там се радват на високо качество на живот, повечето от които имат над 100 000 долара в банковите си сметки, живеят в имения и карат скъпи европейски автомобили.

Последните места по света, до които интернетът още не е стигнал

Основателят на градчето смята, че ключът към щастието на човек са парите, колите, домът и семейството. Хората там също се интересуват от печалбите на града и всяка година стават все по-богати.

В замяна много от работниците в местния завод са там почти денонощно, служителите работят седем дни в седмицата и рядко си позволяват почивен ден.

Но как да пътувате по света, когато трябва да работите седем дни в седмицата? Като посветите Световния парк, разбира се!

Изграден е в това наистина невероятно село и там има копия на операта в Сидни, части от Великата Китайска стена, Триумфалната арка и дори имитация на Статуята на свободата или Белия дом.

Звучи твърде добре, за да е вярно?

Всъщност да. Твърдението на Хуаши, че „всички в града са богати“, е пропаганда, насочена към развитието на китайския социализъм.

Контролът над местните медии и забраната на местните жители да говорят с чуждестранната преса запазват в тайна истинските ужаси на тази оруелска общност.

С комунистическите песни, звучащи от високоговорители на улицата и хвалещи правителството билбордове, това село изглежда като някаква богата версия на Северна Корея.

Тези невероятни туристически дестинации изглеждат като от друга планета

Въпреки това Хуаши има силно развит туризъм, тъй като мнозина се интересуват от това какъв е животът в тази комунистическа утопия.

Посетителите отбелязват, че там по принцип няма модни магазини и ресторанти, както се очаква за богат град, и възниква въпросът какво означава да имаш пари, които не могат да бъдат изразходвани.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай